Afbeelding

Rooise renners op NK wielrennen

Algemeen

Youri van Esch reed afgelopen woensdag in het Belgische Ravels. Na 90km pakte Youri een mooie negentiende plaats. Afgelopen zaterdag stond Youri samen met Sep Schuurman aan de start bij de afwachtingswedstrijden voor de start van het NK in Nispen. Achter de zeven leiders pakte Sep een achtste en Youri een elfde plaats.

Jarno had zich geplaatst voor zowel het NK tijdrijden als NK Beloften op de weg. Afgelopen woensdag was in Bergen op Zoom het NK tijdrijden. Het eerste gedeelte liep totaal niet bij Jarno en het tweede gedelte had hij zijn ritme wel gevonden. Uiteindelijk pakte hij een 45e plaats.
Zaterdag stond Jarno aan de start bij het NK Beloften op de weg tussen de andere 150 renners in het snikhete Nispen waar de start was en na 164 km was de finish in Hoogerheide. Het doel was om met zijn twee andere ploeggenoten, die zich ook hadden geplaatst, dit NK uit te rijden tussen al de continentale ploegen die hier natuurlijk ook vertegenwoordigd waren. Het zou een ware veldslag worden mede ook door de wind en de enorme hitte. Toch wisten Jarno en zijn ploeggenoten stand te houden tussen dit geweld. Jarno kwam uiteindelijk in het laatste pelotonnetje terecht die de wedstrijd nog uit reed vanaf de 58e plaats. Hij kwam totaal kapot als 81e over de eindstreep. Klasse dat hij deze wedstrijd uit reed als eerstejaars belofte. Dat het zwaar was bleek dat de helft dus maar deze wedstrijd uit reed, waarvan maar twintig eerstejaars. Volgende week start Jarno in de klassieker in Groesbeek, staat Sep aan de start in de Ronde van Twente (klassieker) en mag Youri deelnemen aan de 4daagse wedstrijd in het Belgische Kontich.