Afbeelding

'We gaan voor de leuke ervaring maar natuurlijk ook voor de winst!'

Algemeen

Sint-Oedenrode - Via Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Kroatië naar de finish in Slovenië. En dat met een oud barrel uit 1991. Zo start de Rooise Bart van der Heijden zijn zomer. Samen met drie vrienden rijdt hij dit jaar voor het eerst de Carbage Run; een rally van zo'n 2500 kilometer, waarbij de jongens onderweg voor nog onbekende opdrachten staan. 

"Komende zondag vertrekken we richting Emmen, waar alle auto's verzamelen en gekeurd worden, alvorens we maandagochtend naar onze eerste bestemming vertrekken", vertelt Bart. "We zijn alle vier gek van auto's en toen we deze rally voorbij zagen komen, konden we ons nog net op tijd inschrijven. Tijdens de rally gaat het niet om de snelheid, maar om de uitvoering van de opdrachten. Ook wint de meest originele auto een prijs. Het is de bedoeling dat we op 6 juli de finish in Slovenië bereiken."

Bart en zijn vrienden rijden de rally in een Honda Accord Aerodeck uit 1991. Hiervan zijn er in Nederland nog maar zeven van, waarvan zij de enige Amerikaanse uitvoering hebben. Deze is de herkennen aan de kleine kentekenplaatjes en de teller die geen kilometers, maar mijlen aangeeft. Het is de bedoeling dat de auto voor ongeveer €500,- wordt gekocht en dat hij voor 1999 is gebouwd. Om zo origineel mogelijk aan de start te verschijnen, zijn op het dak van de wagen een driewieler en gele led lampen bevestigd. "We hebben eigenlijk van alles door elkaar gegooid om de auto zo opvallend mogelijk te maken. We gaan voor de leuke ervaring maar natuurlijk ook voor de winst! Voor wie ons wil volgen tijdens onze roadtrip; we hebben een Instagram account aangemaakt met de naam @sfdamCarbage. Daar posten we dagelijks updates over onze reis. Ook onze zelf geplande terugreis, die onder andere via Monaco loopt, is hier te volgen. We hebben er enorm veel zin in!" 

Afbeelding