Afbeelding

SamenLoopkanjer van de week

Algemeen

Sint-Oedenrode loopt al maanden warm voor SamenLoop voor Hoop. Er zijn maar weinig mensen die er niet bij betrokken zijn. Via een serie in DeMooiRooiKrant gaan we op zoek naar hen. Wat doen ze voor de SamenLoop? Waarom? Daarnaast mogen ze het stokje doorgeven aan de volgende. In deze aflevering: George Zoontjens.

Hoe zet jij je in voor de SamenLoop?
"Als eerste voel ik mij geen SamenLoopkanjer van de week. Dit zou eigenlijk iedereen kunnen zijn, om voor dit goede doel iets te kunnen betekenen. Via Fortuna 67, waar ik wandeltrainer ben, zet ik me in als teamcaptain. Ik vind het belangrijk om er samen met de groep een mooi weekend van te maken. Ook vind ik het een mooi gebaar dat iedere wandelaar een kaarsenzak mag versieren en opdragen aan een persoon die met deze ziekte te maken heeft."

Waarom zet jij je hier voor in?
"In 2004 kreeg ik te horen dat ik dikke darm kanker had. Eerder had ik nog nooit in het ziekenhuis gelegen. Na velen chemokuren en bestralingen werd ik in april 2005 geopereerd. Toen ik wakker werd en al die slangen zag, was ik blij dat ze me konden helpen. Met de goede medicatie en mijn conditie liep ik na vier dagen al door het ziekenhuis en na tien dagen was ik alweer thuis. Na een korte herstelperioden kon ik mijn werk weer volledig hervatten. Ik heb geluk gehad doordat we er snel bij waren. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om de juiste medicijnen en behandeling te krijgen. Om al deze ziekten op een goede manier te bestrijden, is nog veel onderzoek en geld nodig. Bijna iedereen kent wel iemand uit zijn directe omgeving die geholpen moet worden."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant