V.l.n.r.: Sjef van den Berg, Jan van Tongeren en Steve Wijler.
V.l.n.r.: Sjef van den Berg, Jan van Tongeren en Steve Wijler.

Rooise schutters pakken goud in Salt Lake City

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen week was de derde worldcup handboogschieten in Salt Lake City. Het Nederlandse team, met Sjef van den Berg, Jan van Tongeren (Concordia) en Steve Wijler, wist daar een gouden medaille te winnen. Het team ging als derde geplaatst naar de finales. 

In de eerste twee rondes tegen Chili en Canada moest een shoot off de beslissing brengen. Nederland won twee keer met 5 – 4. In de halve finale tegen Italië werd het overtuigend 5 – 1. In de finale tegen China schoot het team zeer sterk. In de derde ronde was er nog discussie over een pijl van Sjef die volgens de tegenstander de tien niet raakte, maar de scheidsrechter besliste anders. Nederland won met 5 – 1.

Individueel ging Sjef met 666 punten als tweede geplaatst naar de finales. Hij kwam probleemloos in de 8e finale. Daar trof hij een Chinese tegenstander. Bij een 4 – 4 stand schoten beide schutters een rondje 30, waardoor een shoot off de winst moest bepalen. Beide schutters schoten een X (innerten), zodat een tweede ronde nodig was. Opnieuw schoten beiden een X. De pijl van de Sjef zat twee millimeter verder van het midden, dus hij eindigde op een negende plaats.