Afbeelding

Walking Football Meierijstad

Algemeen

Meierijstad - Vanaf eind maart is er in Schijndel een nieuwe sociale bewegingssport, het walking football, van start gegaan. Dit in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en de KNVB.

Een team van 15 personen, vanaf 60 tem 82 jaar, zijn iedere donderdagochtend van 09.30 – 11.30 uur op het kunstgrasveld van Avanti'31 aan de Avantilaan onder leiding van een professionele coach met elkaar actief . Walking footbal, eigenlijk een verkeerde naam, want er worden geen prestaties gevraagd en het voetbal staat niet centraal. Met elkaar koffiedrinken, de warming up en daarna heel veel aandacht voor oefeningen met of zonder bal, allemaal lekker in de buitenlucht. Het geheugen wordt op de proef gesteld, veel aandacht voor de balans, de motoriek kortom een grote diversiteit aan oefeningen worden door professionals met de deelnemers doorgenomen. Tot slot van de twee uur durende bewegingssessies twee potjes walking football waarbij men elkaar niet aan mag raken, niet hardlopen en de bal niet hoger dan heuphoogte mag worden gespeeld. Walking football Meierijstad heeft twee bevoegde coaches, opgeleid bij de KNVB en door ASM specialist Rene Wormhoudt. Voor de tussentijdse metingen van de deelnemers krijgt walking football Meierijstad de medewerking van TopFysioSchijndel.
Kortom een verantwoorde aanpak! En iedere deelnemer vrouw of man vanaf 60 jaar die deelneemt aan walking football is een winnaar!
Interesse? Kom dan eens langs op de donderdagochtend aan de Avantilaan in Schijndel! Of doe een aantal keertjes gratis mee en ervaar wat het is!
meer info op de website: www.walkingfootball.simpsite.nl

Attentie: Oproep tot samenstelling hoofdteam Walking Football Meierijstad.
Omdat walking football Meierijstad in nauw contact staat met PSV OldStars op de Herdgang en omliggende walking footballteams zoals Rood-Wit, Meerhoven, Unitas etc etc in Eindhoven maar ook van daarbuiten krijgt de organisatie in Meierijstad talrijke verzoeken om met een walking footballteam tijdens het seizoen uitwisselingen te gaan spelen in de omgeving. Let wel: Niet hardlopen- de bal niet hoger dan heuphoogte en elkaar niet aanraken….Dus laat de bal het werk doen!
Graag zouden wij iedere liefhebber van het voetbalspel ( 60 en ouder zowel mannen als vrouwen) die enige interesse heeft willen vragen om zich hier vrijblijvend voor op te geven via: footballwalking@gmail.com Dit team gaat dus naast de huidige deelnemers ook trainen op de donderdagochtenden van 09.30 – 11.30 uur.
Het seizoen loopt van eind maart tot aan het begin van de winter. In de wintermaanden wordt er niet getrained. In overleg met het team wordt bekeken aan welke uitwisselingen men deel wil nemen. Bij voldoende aanmeldingen (meer dan tien) zal er een aparte informatieavond worden gehouden waarbij iedereen uitleg krijgt van de opzet.
Kom je uit Veghel e.o., Sint Oedenrode of Schijndel, geef je op! Laat ook Meierijstad in de wereld van het walking football een balletje mee trappen!