Afbeelding

Bas Verhagen BMX Topcompetitie

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag reed Bas Verhagen in Schijndel. Bas had goede starts tijdens de Manches en pakte daardoor drie keer een kopstart . Met enkele fietslengtes voorsprong won hij alle drie de Manches met een eerste plaats.

Afgelopen zondag reed Bas Verhagen in Schijndel. Bas had goede starts tijdens de Manches en pakte daardoor drie keer een kopstart . Met enkele fietslengtes voorsprong won hij alle drie de Manches met een eerste plaats.
In de kwart-Finale had hij problemen met de start, het hek viel niet zoals het hoorde door luchtproblemen, waardoor hij wat later uit het hek kwam. Alsnog nam hij nipt de koppositie, maar werd in de eerste bocht aangetikt door een andere rijder. Bas was daardoor de snelheid kwijt waardoor de andere rijders hem in haalde. Vanaf  de zevende positie vocht hij zich terug naar uiteindelijk een derde plek, waarmee hij een plaats kreeg in de halve-Finale. In deze race eindigde hij keurig tweede waarmee hij door ging naar de Finale.
Tijdens deze spannende Finale race waarbij ze allemaal heel dicht bij elkaar zitten werd er wat stuivertje gewisseld in de eerste bocht. Hij werd wederom aangetikt in deze bocht waarmee hij terugviel naar een vijfde plek. Bas nam hierin geen genoegen en vocht zich terug naar de kopgroep. In de laatste bocht maakte hij nog een goede actie waarmee hij 3e-4e lag. Met een fotofinish eindigde hij de Finale. Bas gaat zich nu voorbereiden voor het NK-BMX in Uithoorn op zondag 8 juli.