Afbeelding

Bezoek Laverhof aan Damiaancentrum

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op maandag 18 juni werd een 15-tal bewoners van Laverhof (afd. Mgr. Bekkershuis in Schijndel) feestelijk ontvangen in het Damiaancentrum. Dit bezoek was één van de resultaten van de Beursvloer Meierijstad van 17 april in Veghel. Daar werd de deal gemaakt: Laverhof schenkt een 10-tal tafels en het Damiaancentrum verzorgt als tegenprestatie een middag op locatie voor bewoners van Laverhof. De geschonken tafels zullen vooral dienst doen bij de Zomerschool die dit jaar - alweer voor de zesde keer – in het Damiaancentrum wordt gehouden.

De ontvangst van Laverhof begon met koffie, wat lekkers erbij en een vrolijke noot uit de accordeon van Peter v.d. Hoogenhof. Daarna werd het serieuzer: er werd een film vertoond over Sjef de Veuster, oftewel Damiaan. Sommige beelden waren schokkend, foto's van de verminkte mensen door de ziekte melaatsheid, die in die tijd nog niet behandeld kon worden. De Belgische Pater Damiaan werd pas ná zij dood geëerd voor zijn opoffering en inzet voor deze, op een eiland gedumpte, mensen.

Piet v.d. Tillaart, voorzitter van het Damiaancentrum, liet daarna met een PowerPoint-presentatie zien, hoe de vrijwilligers van het Damiaancentrum zich inzetten voor mensen die een plek zoeken waar ze gewaardeerd worden en zichzelf kunnen zijn, maar dan anno 2018.

Genoemd werden o.a. de ontmoetingstuin, de fiets- en houtwerkplaats, de keuken en het naaiatelier. Na nog een tweede rondje koffie werden deze ateliers ook bezocht zodat iedereen met eigen ogen kon zien hoe en waar er gewerkt wordt. Alles bij elkaar een zeer informatieve middag waarvoor ook andere verenigingen of groepen in aanmerking komen.

Zie ook: www.damiaancentrum.nl