Afbeelding

Plattelands Festival: een nieuwe opbouw

Algemeen

Sint-Oedenrode - Nostalgie en oldtimerbloed gaat stromen tijdens het Plattelands Festival. 'Een weekend genieten van hoe het in het verleden was'. Zaterdag 30 juni worden er weer een heleboel verschillende tractoren en machines van stal gehaald voor de 32e editie van Het Plattelands Festival, georganiseer door de KLW. Net als andere jaren wordt er door de organisatie weer groots uitgepakt. 

Dat doen zij niet alleen door een grote diversiteit aan oude landbouwwerktuigen en tractoren ten toon te stellen en ze te laten werken, maar ook hun omgeving wordt nagebootst. Op een bescheidendorpsplein waar werkplaatsen, zoals een smederij, een bakkerij, een schoenmakerij, een heus washok en plaats hebben gekregen met een echte hooiberg met ooievaarsnest op een van de roede, wordt er dit jaar een boerenerf nagebouwd met een heuse Brabantse schop (boerenschuur) met waterput nagebouwd op dit boerenerf wordt gedorst met verschillende dorskasten.

Maar er is meer: er wordt meel gemalen van spelt en rogge. Het meel is voor de liefhebbers ook te koop op het borenerf en een van de hooibergen wordt tijdens het Plattelands Festival van een uniek dak voorzien. Daarnaast zorgt het geluid van dorsmachines, en het geklop van dorsvlegels, soms misschien overstemd door een ploegende tractor of een stationaire motor die een zaagmachine aandrijft, een oude vrachtwagen waarvan de vracht nog met de hand moet worden gelost, allemaal beelden uit een dorp, … ja een gezellig dorp van toen.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding