Afbeelding

Positieve lijn Rooise Renners

Sport

Sint-Oedenrode - Jarno en Youri van Esch reden afgelopen weken verschillende wedstrijden, het meest klassiekers. Youri reed in Veldhoven naar een mooie negentiende plaats en in de Noord Drentse Dorpenomloop een klassieker over kasseien en onverharde stroken in Assen 69e. In de Omloop van de Maasvallei, klimklassieker in Stein moest Youri helaas na 80 km uit koers...

Afgelopen weekend in Roden nam hij deel aan een tweedaagse wedstrijd met drie etappes. In deze wedstrijd namen 50 teams deel met drie renners. In de eerste etappe een ploegentijdrit werd Youri 31e, in de tweede etappe waar veertig renners de finish niet haalde werd hij tachtigste en in de laatste etappe 100e. Tachtigste in het eindklassement.
Jarno reed verschillende klassiekers en waar het niveau zeer hoog is valt het nog niet altijd mee om als eerste jaars je te handhaven, in de Hoekse Waard moest hij na 120km het nog overgebleven peloton laten gaan. Door een eigen fout in de verzorging kwam hij in de Parel van de Veluwe op achterstand. Vorige week in het Friese Harkema door de Friese polders reed Jarno wel sterk. Helaas 7 km voor het einde bij een valpartij raakte hij zijn voorste positie kwijt maar wist zich in de tweede groep te handhaven die voor de 23e plaats reden en werd veertig. Afgelopen weekend reed Jarno ook de tweedaagse wedstrijd in Roden. Hier stonden 30 ploegen van vijf renners aan de start en in de eerste Etappe de ploegentijdrit werd WV Schijndel helaas zwaar gehinderd dor een paardenvrachtwagen en werden 21e. In de tweede etappe die met 47.8 gemiddeld werd afgejakkerd wat laat zien hoe hoog het niveau ligt werd Jarno heel netjes 28e. De derde etappe over 163 km reed Jarno ook zeer sterk en verschillende keren ook in de aanval. Op het laatst kwam hij iets tekort maar wist er toch een 37e plaats uit te halen. In het algemeen klassement werd hij 59e. Jarno wist zich door de resultaten tot nu toe ook te plaatsen voor het NK in Hoogerheide op 30 juni. Ook mag hij deelnemen aan het NK tijdrijden en dat als eerste jaars. Positief nieuws is dat ook Sep Schuurman na zijn zware val komend weekend weer aan de start staat net als Youri in het criterium van Raamsdonkveer.