Afbeelding

SamenLoopkanjer van de week

Algemeen

Sint-Oedenrode loopt al maanden warm voor SamenLoop voor Hoop. Er zijn maar weinig mensen die er niet bij betrokken zijn. Via een serie in DeMooiRooiKrant gaan we op zoek naar hen. Wat doen ze voor de SamenLoop? Waarom? Daarnaast mogen ze het stokje doorgeven aan de volgende. In deze aflevering: Marianne Hellings.

Hoe zet jij je in voor de SamenLoop?
"Ik ben teamcaptain van team Pluk de Dag. Met de familie van mijn man hebben wij vorig jaar mee gedaan aan de SamenLoop voor Hoop in Best. In onze vriendengroep ging het, toen ze veelvuldig mijn verhalen aan moesten horen, er al snel over hoe geweldig het zou zijn als de SamenLoop naar Rooi zou komen. Het stond toen al, als een paal boven water vast, dat wij dan mee zouden gaan doen. Er werd wel meteen achteraan gezegd, zoveel tijd als jij er in Best ingestoken hebt, dat gaat ie bij ons niet worden. Dus ja, naar een teamcaptain hoefden we niet lang te zoeken.
Verder vertegenwoordig ik ook de commissie Ceremonies. Wij proberen er met onze commissie voor te zorgen dat er op 1 en 2 september een mooie openings-, kaarsen-, en sluitingscommissie op het programma staat.  Ik doe wat ik kan maar heb wel aangegeven dat ik mede doordat ik rolstoelafhankelijk ben op de grote dag te vinden zal zijn bij mijn team."

Waarom zet jij je hier voor in?
"Helaas zijn er veel te veel mensen die geconfronteerd worden met kanker. Deze verschrikkelijke ziekte heeft niet alleen een grote impact op de zieke zelf, maar ook op de mensen in de naaste omgeving. Ook ik heb helaas van dichtbij het e.e.a. meegemaakt en afgelopen december hebben we met het team een teammaatje af moeten geven.
In één klap zet het je leven op zijn kop. Door te proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de SamenLoop wil ik mijn steentje bijdragen in de strijd tegen kanker."

Lees meer in DeMooiRooiKrant van komende week