Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Theatervoorstelling Jonge Mantelzorgers

Algemeen

Meierijstad - Op dinsdag 19 juni organiseren ONS welzijn, BIZZI, Welzijn De Meierij en Gemeente Meierijstad een theatervoorstelling voor alle geïnteresseerden rondom het thema jonge mantelzorgers. De avond start om 19.00 uur en vindt plaats in de Afzakkerij in Veghel.

Op het programma staat o.a. de voorstelling 'Nu, nu ik hier sta, nu' van theatermaker Daniel van Duijvenbooden die hij maakte nadat zijn moeder een herseninfarct kreeg. Ook zullen jonge mantelzorgers hun ervaringsverhaal vertellen. Aanmelden is verplicht en kan door te mailen naar: mantelzorgveghel@ons-welzijn.nl

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een hulpbehoevend gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn, met bijvoorbeeld een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische aandoening. Deze mantelzorgers worden vaak niet als zodanig herkend. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 4 jongeren mantelzorger is. Om Brabant breed meer aandacht te vragen voor deze doelgroep werd vorige week op meerdere plaatsen in Brabant 'de Week van de Jonge mantelzorger' georganiseerd. De theatervoorstelling op 19 juni is in navolging van de Week van de Jonge Mantelzorger.

Voor meer vragen of ondersteuning kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg vanuit Welzijn De Meierij via 073-544 1400, contactpersonen Nelleke Zomer & Monique Wolters.