Afbeelding

Ondernemers Café Olland blijkt nuttig initiatief

Algemeen

Sint-Oedenrode - De oproep van de initiatiefnemers voor het Ondernemers Café Olland (OCO) bleek woensdagavond niet aan dovenmansoren gericht. Dat er 'slechts' een kleine 20 lokale ondernemers verschenen op de bijeenkomst in de Loop'r kon grotendeels worden toegeschreven aan andere activiteiten, waaronder het wachten op het telefoontje met de examenuitslagen. De aanwezige ondernemers lieten er echter geen twijfel over bestaan dat OCO voor hun in een behoefte voorziet.

Informatie uitwisselen en een netwerk opbouwen, dat waren de doelstellingen waar mede-initiatiefnemer Erik Huijbregts de eerste vergadering inleidde. In de loop van de avond kwamen er suggesties voor een nog bredere aanpak, als aansluiting bij een grotere organisatie, tot Platform Ondernemend Meierijstad (POM) aan toe. Daar was Huijbregts (nog) geen voorstander van. "Wij willen het in het begin nog laagdrempelig houden. Eerst maar eens kijken welke ondernemers er nog meer mee willen doen en wat ieders wensen zijn. Jullie dragen de onderwerpen aan, wij, van de Loop'r, faciliteren."

Bedrijfspresentaties
De ondernemers van Arboplanet en Van de Laar HRM support, gerund door respectievelijk Jeroen en echtgenote Milla van de Laar, beten het spits af bij de bedrijfspresentaties die waarschijnlijk vast onderdeel gaan worden van de OCO agenda. Ze hielden een duidelijk verhaal dat veel verder ging dan lokaal maar hadden meteen beet: er was behoefte aan BHV-opleidingen 'in huis' bij de Loop'r. Arent van Dijk, die een duidelijke presentatie gaf over POM, wees erop dat ook het POM BZB-opleidingen organiseert. Afgesproken werd dat de eerste sessies zouden plaatsvinden in De Loop'r, bij te weinig inschrijvingen zouden ondernemers bij het POM aankloppen.

Lees het complete verslag in DeMooiRooiKrant van komende week