Afbeelding
Foto: Bas van Turnhout

Schadeclaim door eigenaresse vechthonden afgewezen

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Raad van State (RvS) heeft korte metten gemaakt met de schadeclaim van € 60.000 die de eigenaresse van de vechthonden uit de Laan van Mariëndael in Sint-Oedenrode had aangespannen tegen de gemeente Meierijstad. Aanleiding was het incident op 10 april 2015, waarbij haar twee vechthonden een postbode levensgevaarlijk verwondden en een toegesnelde buurman eveneens te grazen namen.

Bij het verbod aan de vrouw om vechthonden te houden maakte de gemeente echter een procedurefout. Volgens de RvS had het verbod gekoppeld moeten worden aan de eigenaresse en niet aan de locatie waar het incident plaatsvond. Die vergissing kostte de gemeente € 3400 aan proceskosten.

De vrouw greep dit aan om een schadeclaim in te dienen. Volgens haar had ze inkomsten misgelopen omdat ze niet meer kon fokken met de honden, omdat die meteen na het incident afgemaakt werden. Ook aantasting van haar woongenot, inbreuk op haar privacy en aantasting van haar geestelijk welzijn maakten onderdeel uit van het prijskaartje.

De RvS was het echter met geen van haar argumenten eens en kwam daarom tot deze definitieve uitspraak.