Roel Janssen

Open water seizoen gestart

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag is het open water seizoen voor de zwemmers gestart met een mooie wedstrijd in Huizen aan het IJsselmeer, met start en finish in het nautisch kwartier van de mooie nieuwe haven.

De eerste wedstrijd van het seizoen en meteen al een watertemperatuur van ruim 23 graden is vrij uniek te noemen. In de ochtend stond er wel een stevige wind en dit resulteerde in veel golfslag maar desondanks werd er goed gezwommen.
Argo was vertegenwoordigd door Roel Janssen en hij is het seizoen goed begonnen. 's Morgens om 10.00 ging Roel van start op de 3000 meter vrije slag. Roel is zelf nog junior zwemmer en werd in dit programma bij de hogere leeftijdsklasse Jeugd 1 en 2 en Heren Senioren ingedeeld. Hij kon mooi aansluiting vinden bij een groepje zwemmers en na een keurige constante race wist hij na 4 keer 750 meter op en neer zwemmen te finishen op een keurige vijfde plaats.
's Middags zwom Roel in zijn eigen Junioren 4 categorie naar een podiumplaats op de 1000 meter schoolslag. Hij tikte als tweede aan in een nieuwe Persoonlijk record tijd van 18 minuten en 12 sec. Voor Roel een paar mooie resultaten die veel goeds beloven voor de rest van het seizoen.