Afbeelding

Summer van den Hurk naar NK turnen

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag turnde Summer de derde kwalificatie wedstrijd om zich te plaatsen voor het NK Turnen. Begin april liep Summer tijdens een Turntoernooi in Vlissingen, twee breuken op in haar middenvoetsbeentje. Hierdoor heeft ze vijf weken niet kunnen trainen en liep ze een flinke achterstand op. Ze moest, om zich voor de allround finale te kunnen kwalificeren 44.000 punten turnen. 

Helaas ging haar eerste toestel balk niet naar wens. Na een hard val van balk met flik-flak flik-flak en later nog een val met losse radslag kreeg ze maar 8.000 punten. Op vloer turnde ze een prima oefening en haalde ze 11.667 punten. Met twee goed uitgevoerde shukahara's eindigde ze op een mooie vierde plaats op sprong met 13.225 punten. Op brug moest ze 11.108 punten halen om zich te kunnen plaatsen. Helaas zaten er wat schoonheidsfoutjes in haar oefening en haalde ze uiteindelijk 11.067. Hierdoor komt ze 0.041 punten tekort om mee te mogen strijden tijdens de allround finale in de Ahoy.
Ze behaalde vandaag de vijftiende plek op het hoogste niveau Jeugd 1 N1. Knap na haar voetblessure om alweer hier te staan. Met haar vierde plek op sprong wist ze zich wel te kwalificeren voor de toestelfinale Sprong op het NK Turnen. De beste acht turnsters per toestel mogen op 24 juni strijden voor de Nederlandse titel in de Ahoy.