Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Open Klasse Boys BMX Ammerzoden

Sport

Sint-Oedenrode - Tijdens de Open Klasse Boys 14/15 jaar reed Lex Veldt goed en dit resulteerde in de manches dat hij drie keer derde eindigde, waarmee hij zich plaatste voor de halve finale. Door een slechte start kwam hij uiteindelijk als vijfde over de finish, wat betekende dat hij niet door was naar de finale.

Bas Verhagen startte eveneens in dezelfde klasse, hij plaatste zich drie keer eerste in de manches wat betekende een halve finale. Ook hierin was hij snel weg uit het starthek waardoor hij wederom als 1e over de streep kwam. In de finale wilde hij wederom graag voor een eerste plek gaan, maar doordat hij ingesloten werd bij de start moest hij zich gewonnen geven en genoegen nemen met een vijfde plek.
Eigen klasse Boys 15 jaar: Lex Veldt was sterk in de manches en reed keurig drie keer als tweede over de finish.. In de halve finale eindigde hij eindigde hij als vierde, waarmee hij zich plaatste voor de A-finale. Bas Verhagen reed eveneens dezelfde klasse met een eerste een tweede en nogmaals een eerste plaats door naar de halve finale. Bas was zeer sterk weg uit het hek en behaalde hierin een 1e plek wat ook voor hem een A-finale betekende. Bas sloot de dag af met een tweede plaats.
Alex Veldt Cruisers 30+ reed sterk met een tweede plaats in de eerste manche, een vierde en wederom een tweede plaats in de derde manche. In de A-finale ging het iets minder en moest hij genoegen nemen zesde plaats.