Peters zwemt voortreffelijk

Sint-Oedenrode - Op 26, 27 mei en 2 en 3 juni vonden in Eindhoven de Regionale kampioenschappen Zuid-Nederland plaats. Er deden maar liefst 754 zwemmers uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg mee aan dit kampioenschap. Namens Zeester-Meerval deed Sanne Peters uit Sint Oedenrode mee.

Sanne mocht aan de bak. Ze had maar liefst elf individuele afstanden en mocht daarnaast twee keer Zeester-Meerval vertegenwoordigen in de estafettes.
Ze mag terug kijken op een voortreffelijk kampioenschap. Op al haar individuele afstanden heeft ze haar tijden, soms zelfs met meerdere seconden, verbeterd. In een ijzersterk deelnemersveld, behaalde ze 7 top 10 plaatsen, met de hoogste klassering, een knappe vierde plaats, op haar geliefde 100 meter rugslag.
Maar naast haar individuele races, mocht ze, zoals al eerder verteld, ook aan de bak op de estafettes. Op de 4x 100 meter vrije slag werd ze met haar team zesde. Maar het hoogtepunt vond plaats op de laatste afstand van het kampioenschap, de 4x 100 meter wisselslag. De afstand waar Zeester-Meerval afgelopen korte baan kampioenschappen in november, met overmacht Brabants kampioen op werd.
Het team bestaande uit Sanne Peters, Audrey Pieck, Eline Pasmans en Sylvie van Kooten, behaalde een geweldige zilveren medaille. Het team werd tweede achter Hellas-Glana uit Limburg, een top vereniging in het Nederlandse zwemmen, maar eindigde vóór hoofdklasse verenigingen zoals Hieronymus uit Roosendaal en landskampioen PSV uit Eindhoven. Sanne en zwemvereniging Zeester-Meerval mag met een tevreden en trots gevoel terug kijken op een goed verlopen kampioenschap.