Bente
Bente

Op weg naar de kampioenschappen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Bente Voorn is met haar paar Jammie afgelopen weekend naar de springwedstrijd in Schijndel getart in de klasse B. Deze succesvolle combinatie wist het leuke parcours foutloos door te komen. 'Het ging erg goed. Dit komt doordat Jammie en ik veel vertrouwen in elkaar hebben. Ze gaat door het vuur voor mij.' Vertelde de trotse amazone. Dit werd beloond met een eerste prijs!

Afgelopen twee weekenden gingen de Rooise ponyruiters naar de selectiewedstrijden in Leende en Geldrop. Liv van den Berk rijdt met haar pony Indigo in de klasse C-B telkens boven in het klassement. Zij namen bij beide wedstrijden de rode rozeten (dit is de tweede prijs) mee naar huis!
De zusjes Van der Velden Jonkers zijn vorig weekend naar Oerle afgereisd. Dit was een selectiewedstrijd voor de disciplines dressuur en springen. De zesjarige July startte haar pony Pepper dressuur en Bixie. De Bixie was erg spannend omdat dit een nieuw proefje voor haar was. Maar met haar inzet en die van haar pony wisten zij deze proef goed te rijden. Super trots mocht zij haar allereerste beker ophalen: De eerste prijs!
Tessy startte met Tiësto in de dressuurklasse B-B. 'Door het warme weer was het lastig om de concentratie er goed bij te houden. Gelukkig ging het tocht goed en had ik 203 punten behaald.' Deze punten brachten haar ook een mooie beker en de eerste plaats! Daarna startte ze ook met haar nieuwe en grotere C-pony Tapas. Doordat het nog even wennen was, viel ze net buiten de prijzen. Maar ze wist wel op haar eerste wedstrijd een winstpunt binnen te halen.
Afgelopen weekend gingen de zusjes ook naar de dressuurwedstrijd in Geldrop. July en Tessy waren elkaars concurrenten op de pony Pepper. Beiden reden zij een nette proef. Dit werd dan ook beloond met een tweede plaats voor Tessy en een vierde plaats voor July.
Binnenkort zijn de laatste selectiewedstrijden waarbij de afvaardiging voor de Brabantse Kampioenschappen bekend worden gemaakt. Tessy maakt bij de discipline dressuur grote kans om met haar pony Tiësto én Pepper door te mogen. Liv is ook een grote kanshebber. Voor wat betreft het springen wordt het nog spannend welke Rooise ruiters en ponyruiters worden afgevaardigd!

July
July