Afbeelding

Succesvol weekend voor zusjes Van Weert

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend stonden er twee schoonspringwedstrijden op het programma voor de PSV-springsters. Vrijdagavond vond in eigen bad de interne synchroonwedstrijd op de 3-meter-plank op het programma.

Ziva van Weert (6) debuteerde op deze wedstrijd en mocht aantreden met haar zus Lita, allebei nog springsters in de E-categorie (9 jaar en jonger). Omdat Lita desondanks toch wel wat jaartjes ouder is en wedstrijdspringster, werden ze samen in een eigen serie geplaatst. Dit betekende automatisch een gouden medaille, maar dat maakte het voor Ziva natuurlijk niet minder spannend. Voor het eerst een wedstrijd op de 3-meter en dan ook nog synchroon. Ze hield zich staande en sprong een mooie wedstrijd. Lita deed ook mee in de D-categorie met haar trainingsmaatje Gigi. Ook die sprongen gingen mooi synchroon en was ook een eerste plek waard.

Lita wint ook laatste zeskamp met PR
Zondag trad Lita nogmaals aan in Breda voor de laatste zeskampwedstrijd. Ze won dit seizoen alle eerdere edities van deze wedstrijd met grote afstand dus het doel zondag was een PR springen. En dat lukte! Ze scoorde voor haar eerste drie sprongen niet onder de 6. Ze wist zelfs zevens te scoren voor de zweefsprong achterwaarts gehurkt! Bij haar laatste sprong, de salto voorwaarts gehurkt, viel ze iets door naar voren waardoor ze haar eerste vijven van de dag kreeg. Maar de totaalscore van 105,70 punten was zeker voldoende voor een verbetering van haar PR met 3,1 punten. Een zeer geslaagd weekend dus voor de zusjes van Weert.