Afbeelding

Fiat equipe niet aan finish van ELE Rally

Sport

Sint-Oedenrode - Het Nijnselse Ruud Middel Rally Team is er afgelopen weekend niet in geslaagd de finish van de loodzware 54e editie van de ELE Rally te halen. Rijder Ruud en navigator Martijn waren voorafgaand aan de start vol vertrouwen.

Ook de auto, een Fiat Grande Punto diesel, stond er na een lange voorbereidingsperiode van preparen en reviseren 'op punt bij'. Helaas bleek al direct tijdens de eerste klassementsproef op vrijdagavond dat een lange en intensieve voorbereiding niet altijd garantie is voor succes. De snelle Punto begon in te houden en schakelde zelfs over naar een noodprogramma. Resetten werkte maar tijdelijk waardoor de equipe besloot de auto aan de kant te zetten. Het probleem werd door de monteurs snel gelokaliseerd; een tekort aan brandstof. Onderdelen werden bij elkaar gevonden, maar desondanks kon het euvel niet verholpen worden. Om half vier 's nachts moest de equipe helaas de handdoek gooien, waardoor ook op zaterdag niet gereden kon worden.
Ruud: "We hebben na onze laatste wedstrijd in november de auto volledig herzien en op diverse punten verbeterd. Dit heeft een hoop tijd, energie en geld gekost. Het is daarom nog vervelender als je dan net in dé wedstrijd van het jaar zo snel moet uitvallen met mechanisme pech. Maar ook dat hoort bij de rallysport."
Uiteraard geeft het team niet op. Op zondag 26 augustus hoopt Ruud samen met zus Simone weer van start te gaan en wel tijdens de Short Rally in Kasterlee.
Tot die tijd kunt u het door Vuran Tuinhaarden, Securebit en BedrijfsWagens Schijndel ondersteunde team volgen via www.ruudmiddelrallyteam.nl, Facebook en Instagram.

Afbeelding
Er werden mooie prijzen verdeeld tijdens het toernooi van De Klutsers.