Brian Langens is de SamenLoopkanjer van deze week.
Brian Langens is de SamenLoopkanjer van deze week.

SamenLoopkanjer van de week

Human Interest

Sint-Oedenrode loopt al maanden warm voor SamenLoop voor Hoop. Er zijn maar weinig mensen die er niet bij betrokken zijn. Via een serie in DeMooiRooiKrant gaan we op zoek naar hen. Wat doen ze voor de SamenLoop? Waarom? Daarnaast mogen ze het stokje doorgeven aan de volgende. In deze aflevering: Brian Langens.

Hoe zet jij je in voor de SamenLoop?
"Met een vriendengroep die bestaat uit achttien personen vormen we het team 'You'll Never Walk Alone'. Recentelijk hebben we een feest in de kantine van de lokale voetbalclub (Rhode) georganiseerd. De opbrengst hiervan viel hoger uit dan dat we aanvankelijk dachten; ruim €4500,- . We waren zowel beduusd als zeer tevreden! Verder hebben we collectebussen staan bij verschillende werkgevers en uiteraard in de kantine van Rhode om nog meer geld te genereren. Tevens proberen we zo veel mogelijk te verkopen aan voedsel en drank op 1 en 2 september."

Waarom zet jij je hier voor in?
"Onlangs is mijn moeder overleden aan kanker. Ik hoefde er derhalve niet lang over na te denken om me in te zetten voor dit doel. Ik richtte een team op en we hadden één gezamenlijk doel: zo veel mogelijk geld inzamelen ten behoeve van het KWF om onderzoek te kunnen doen naar deze ziekte, zodat de kans op overlijden in de toekomst kan worden gereduceerd en het leed voor de nabestaanden bespaard kan blijven."

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant