Ingrid Derks is de SamenLoopkanjer van deze week.
Ingrid Derks is de SamenLoopkanjer van deze week.

SamenLoopkanjer van de week

Human Interest

Sint-Oedenrode loopt al maanden warm voor SamenLoop voor Hoop. Er zijn maar weinig mensen die er niet bij betrokken zijn. Via een serie in DeMooiRooiKrant gaan we op zoek naar hen. Wat doen ze voor de SamenLoop? Waarom? Daarnaast mogen ze het stokje doorgeven aan de volgende. In deze aflevering: Ingrid Derks.

Hoe zet jij je in voor de SamenLoop?
"Ik ben teamcaptain van een eigen team. Toen ik hoorde over een SamenLoop voor Hoop in Sint-Oedenrode dacht ik meteen; hier doe ik aan mee! Ik heb dierbaren in mijn omgeving gevraagd om mee te doen en zo is team Voor jou! geboren."

Waarom zet jij je hiervoor in?
"Op 29-jarige leeftijd en hoogzwanger van mijn eerste kind, ben ik in 2015 mijn moeder verloren aan kanker. Veel te jong en veel te snel hebben wij afscheid van haar moeten nemen. Ze was naast mijn moeder ook mijn beste vriendin en het is dan ook een heel groot gemis dat ze er niet meer is. Mij inzetten voor SamenLoop voor Hoop is het minste wat ik voor haar kan doen. Het is een mooie manier om stil te staan bij haar ziekte, haar verlies, om haar te gedenken en herinneringen op te halen. Hoe kan ik dit beter doen dan me inzetten voor dit goede doel? Samen met mijn vrienden en familie die weten wat mijn moeder voor me betekend en die haar, net zoals ik, ook elke dag nog missen."

Hoe beleef je dit traject?
"Ik beleef de aanloop naar SamenLoop voor Hoop met een lach en een traan. Super leuk om verschillende dingen en manieren te verzinnen om geld in te zamelen. Ook het samenzijn met mijn teamleden en het samenwerken is super gezellig, we zijn een hecht team. Tijdens de eerste bijeenkomst van ons team stelde iedereen zich kort aan elkaar voor en het deed me zo goed om te horen en te zien hoeveel mijn moeder voor iedereen heeft betekend. Ik hield het dan ook niet meer droog toen ik de leden bedankte voor hun komst en deelname."

Wat doe je als teamcaptain?
"Als teamcaptain verzin ik allerlei manieren om geld in te zamelen, maak een loopschema voor mijn team, houd mijn team op de hoogte van alles rondom de SamenLoop, beantwoord hun vragen en zorg ervoor dat alles goed geregeld is op 1 en 2 september. Ik heb mijn tante Martje gevraagd om mijn rechterhand te zijn. Zij heeft al eens meegedaan aan een SamenLoop voor Hoop en zij weet dus hoe het werkt. We weten allebei van aanpakken en komen één tot twee keer per week bij elkaar om cadeautjes in te pakken, spulletjes te maken voor de verkoop, te brainstormen, enz."

Wat heb je met je team tot nu toe gedaan?
"We hebben twee schilderworkshops gegeven die goed zijn verlopen en vooral super gezellig zijn geweest. Daarnaast hebben we mini giftbags gemaakt die leeg of met een kleinigheidje verkocht worden. We hebben kaarsen, zeepkettingen, armbandjes, spiegels en fotolijstjes om te verkopen en binnenkort komen daar ook nog vogelhuisjes bij. Daarnaast zijn we druk bezig met het verzinnen van leuke dingen voor onze kraam op 1 en 2 september. Zo hebben we al een aantal leuke activiteiten voor de kinderen en ook aan de volwassenen wordt gedacht."

Wil je verder nog iets kwijt?
"Het is goed om te lezen en te horen hoe het evenement leeft in Sint-Oedenrode. Ik hoop dat er op 1 en 2 september een grote saamhorigheid mag zijn in het centrum en dat we met zijn allen met een lach en een traan stil kunnen staan bij de ziekte, dat we onze zieke dierbaren kunnen steunen en laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Ook kunnen we onze overleden dierbaren herdenken en laten weten dat we ze nooit zullen vergeten. Verder wil ik iedereen bedanken die tot nu toe een bijdrage heeft geleverd aan ons team. In het bijzonder wil ik Stylish Kappers, Caprice Damesmode en Zeepgieterij zeeptopper.nl bedanken voor hun sponsoring. Tante Martje wil ik bedanken voor al haar hulp tot nu toe en zeker niet te vergeten mijn teamleden, want zonder hen was team Voor jou! niet wat het nu is."

Ingrid geeft het stokje door aan Brian Langens, teamcaptain van team 'You'll Never Walk Alone'.