Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: ff3e92
Foto: Jos van Nunen
Politiek Meierijstad

De Politiek Dichterbij

Meierijstad - In de rubriek "Politiek Dichterbij" geeft DeMooiRooiKrant regelmatig een raadslid de kans zich aan de lezers te presenteren. Deze keer: Arie de Zwart (PvdA)

Geb. datum: 15 maart 1959
Geb. plaats: Gameren (Bommelerwaard)
Woonplaats: Schijndel
Burgerlijke staat: Gehuwd, met Willemijn
Kinderen: Twee dochters
Opleiding: HEAO en Post Bachelor Controller
Beroep: Financieel manager
Hobby's: Mooiweerfietsen, hengelsport, yoga, tuin

De gemeenteraad van Meierijstad kent meerdere leden die hun leven lang trouw zijn gebleven aan dezelfde partij. Omdat veel lokalen simpelweg nog niet zo lang bestaan, of met steeds wisselende samenstellingen en nieuwe namen meedingen met de verkiezingen, kom je bij 'leden voor het leven' meestal uit bij een landelijke partij. Arie de Zwart is een echte exponent daarvan, bij 'zijn' PvdA. Ook in tijden dat het landelijk tegen zit, zoals bij de afgelopen landelijke verkiezingen, blijft hij zijn partij hondstrouw. Met een ware vechtersmentaliteit knokt de lokale fractie in Meierijstad voor realistische idealen als 'iedereen van het gas af' en 'Tiny houses' om de jongeren voor Meierijstad te behouden. En bij hun is het meer dan 'Iedereen is welkom op onze fractievergadering'. Ze gaan zelf de boer op.

Is je beroep goed te combineren met het raadslidmaatschap?
"Dat hangt er van af. Als ik fulltime werk zou het wel heel erg veel worden, omdat we in Meierijstad een kleine fractie hebben want dat is op zich al een bulk werk."

En dan toch nog tijd voor hobby's?
"Daar maak ik gewoon tijd voor. Hobby vind ik trouwens een rekbaar begrip. Met mijn hengel aan de Dommel bijvoorbeeld, is voor mij een soort mediteren. Dat geldt ook een beetje voor yoga."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende week

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!