Afbeelding
Foto: Lisa vd Ven

Vaderdagloop

zondag 17 juni 2018 8:00

Op Vaderdag 17 juni is het weer zover. Traditiegetrouw houdt SV Fortuna'67 dan haar wedstrijden over een halve marathon, 10 km, 5 km en jeugdlopen over 1 en 2,5 km.

De 10 km maakt deel uit van het Loop Circuit Meierijstad, een competitie over 5 wedstrijden. Zondag 17 juni voert deze wedstrijd de deelnemers aan de halve marathon in één grote ronde door de buitengebieden van Sint-Oedenrode. Naast een halve marathon is het ook mogelijk om een wedstrijd te lopen van 5 of 10 km. Vele vrijwilligers zullen hen tijdens de wedstrijd van dienst zijn, niet alleen om hen te voorzien van water en/of sponzen maar ook om hen een veilige wedstrijd te bieden.
Voor de jeugd is er een aparte wedstrijd over 1 of 2,5 km, al naargelang hun leeftijd. Deze jeugdlopen genieten een stijgende belangstelling en Fortuna hoopt dan ook vele kinderen aan de start te zien.
De in april gestarte beginnersgroep zal deelnemen op de 5 km. In korte tijd heeft een aantal startende hardlopers er naar toegewerkt deze afstand te kunnen lopen.
Dit jaarlijkse evenement is iedere editie weer een succes. Het enthousiasme van zowel organisatie als atleten zorgt ervoor dat deze gezellige hardloopwedstrijd vele deelnemers uit de regio trekt. Er wordt voor gezorgd dat het de lopers aan niets ontbreekt. Op het parcours en bij de finish zijn diverse verzorgingsposten aanwezig en uiteraard voorziet de kantine in de accommodatie ook de supporters van een drankje.
Start en finish zijn bij het clubgebouw van Fortuna '67 aan de Zwembadweg 62, tegenover de camping, kleed-en doucheruimtes zijn aanwezig. Inschrijven kan via de website www.fortuna67.nl of via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf is inschrijving ook nog mogelijk vanaf 9.30 uur. De Zwembadweg is als start/finish locatie deels afgesloten tijdens de wedstrijden. De halve marathon start om 11.00 uur, de atleten voor de 5 en 10 km wedstrijd starten 10 minuten later. De jeugdige lopers staan vanaf 10.30 uur aan de startstreep. Voor meer informatie kan men terecht op de website van de vereniging: www.fortuna67.nl