Mooie afsluiter voor Rhode

Sint-Oedenrode - Bij EVVC - Rhode stond eigenlijk niets meer op het spel, behalve de eer. Na het kampioenschap verloor Rhode 3 wedstrijden, maar vorige week werd tegen Margriet de draad weer opgepakt en ook zondag bij EVVC werd met 0-2 gewonnen.

EVVC begon het beste aan de wedstrijd, de eerste tien minuten speelde zich dan ook op de Rhode helft af. Daarna nam Rhode het initiatief over en er kwam al direct een goede kans uit een fraaie aanval, het schot van Simon van de Wetering ging richting kruising, maar de keeper was attent. Na een kwartier ging Geert Oerlemans alleen op doel af, maar werd gehinderd en kwam ten val, de scheidsrechter had een strafschop kunnen geven, maar het was een beetje een twijfelgeval en hij gaf hem niet. Na een half uurtje waren er twee kansen voor EVVC en net voor rust belandde nog een schot van Rhode op de lat.
EVVC begon weer fel aan de tweede helft, kreeg meteen een grote kans, maar Paul van Heesch stopte de bal. In de 70e minuut herhaalde zich dit en de 0-0 stand bleef nog even op het bord staan. Maar lang duurde dat niet, in de 77e minuut had Rhode wel succes. Simon van de Wetering zocht op links de achterlijn op, zette de bal voor en Geert Oerlemans hoefde de bal alleen nog maar aan te raken, 0-1. En zes minuten later was het al weer raak. Junior Dosso speelde Kyron Brus aan, die de bal breed legde op Koen van der Zanden, die alle ruimte kreeg en daar wel raad mee wist, 0-2.
Spannend was de strijd om de degradatie. Van de twee debutanten won TGG en verloor Margriet en dat betekent dat zij weer terug gaan naar de derde klas. Samen met TGG moet BVV de nacompetitie voor degradatie gaan spelen. Erp kwam ook nog in aanmerking voor de nacompetitie, maar won en door die overwinning grepen zij meteen ook de derde periode, zodat ze mogen deelnemen aan de nacompetitie voor promotie. Na Rhode en Pr Irene stonder er vier ploegen gedeeld op de derde plaats, waarvan Erp het beste doelsaldo heeft.
Rhode 2 had nog een theoretische kans op de titel, maar verloor van Avanti en moet nu via de nacompetitie proberen te promoveren naar de hoofdklasse.