Afbeelding

Ik hou van mijn vak: Guus van Diest

Human Interest

Sint-Oedenrode - In de rubriek 'Ik hou van mijn vak' komen Rooienaren aan het woord die wat vertellen over hun beroep. Dit keer interviewen we Guus van Diest. 'Iets met mensen', dat was altijd het antwoord wanneer hem werd gevraagd wat hij later wilde worden. Zijn baan als pedagogisch groepsbegeleider is hem dan ook op het lijf geschreven.

In gesprek met: Guus van Diest

Beroep? "Ik werk als pedagogisch groepsbegeleider."

Waar werk je? "Ik werk bij ZorgOkee, grotendeels op de locatie in Sint-Oedenrode maar één groep draai ik in Helmond."

Hoe lang werk je al op deze plek? "Ik ben begonnen met een jaar stage lopen bij ZorgOkee. Ik heb mijn diploma bij ZorgOkee gehaald en daarna is mij een contract aangeboden. Met mijn stage erbij werk ik denk ik bijna twee jaar bij ZorgOkee."

Waarom heb je voor dit beroep gekozen? "Ik ben graag omringd door mensen en ik werk graag met mensen. Het is afwisselend werk waarbij je erg wordt gespiegeld door de doelgroep. Ik vind sfeer een belangrijke factor bij mijn werk. Je krijgt wat je geeft als het gaat om je houding. Je hebt een bepaalde structuur die je moet aanhouden binnen je werk, maar je begeleidingsstijl is volledig van jezelf. Dit is iets wat me aanspreekt in het werk. Met een gezonde dosis humor, maar toch consequent zijn richting de doelgroep, is een groei binnen het leerproces neerzetten een leuke uitdaging."

Lees meer in DeMooiRooiKrant van deze week