Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 9453da
Meierijstad

Sponsorloop Fioretti College voor onderwijs en ontmoeting

Meierijstad - De onderbouwleerlingen van het Fioretti College in Veghel gaan zich inzetten voor twee goede doelen. De vmbo-leerlingen zamelen geld in voor Stichting Marijn en de PrO-leerlingen voor Buurttuin Bitswijk. De actiedag is op dinsdag 26 juni. We hopen dat velen uit Veghel en de omliggende plaatsen onze leerlingen willen steunen!

Stichting Marijn
Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Nicaragua. De kinderen zitten op het reguliere onderwijs, maar krijgen in het educatiecentrum van de stichting extra bijles, huiswerkbegeleiding en zorg. De jongeren nemen deel aan beroepstrainingen en de ouders aan opvoedcursussen. Jet van Os, de oprichtster en drijvende kracht achter Stichting Marijn, heeft veertien jaar in Nicaragua gewoond en gewerkt. Sinds vier jaar is ze met haar kinderen terug in Nederland en ondersteunt ze met haar bestuurders van hieruit de projecten. Onlangs heeft ze 12 gastlessen verzorgd op onze school. De opbrengst van de sponsorloop is voldoende om 80 kinderen een jaar lang te ondersteunen.

Buurttuin Bitswijk
In deze tuin in Uden worden allerlei ontmoetingen en activiteiten georganiseerd. De vrijwilligers, die de tuin onderhouden, richten zich speciaal op ouderen, mindervaliden, (eenzame) buurtbewoners en basisschoolleerlingen. Bijzonder is ook dat onze praktijkonderwijs-leerlingen meehelpen bij het tuinonderhoud. Ze leren tijdens hun stage om te werken in de groensector, doen kennis op over tuinieren en hebben er leuke ontmoetingen. Omdat de tuin afhankelijk is van donaties en giften, willen we als school dit project graag sponsoren. De vrijwilligers willen een tuinfrees aanschaffen, zodat zij én onze leerlingen hun werk makkelijker kunnen doen.

Sponsorgeld inzamelen
Onze leerlingen zamelen vanaf woensdag 30 mei twee weken lang sponsorgeld in. Ze benaderen daarvoor hun ouders/verzorgers, grootouders, familieleden, vrienden en buren. Het gaat tijdens deze sponsorloop niet om het aantal rondjes. Sponsoring kan daarom gerust met een vast bedrag van enkele euro's gebeuren. Er doen in totaal ruim 400 leerlingen mee.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!