Ook Boerdonk moet eraan geloven

Olland - Ollandia heeft de competitie op fraaie wijze afgesloten. Boerdonk werd met 3-0 aan de zegekar gebonden en daarmee werd de nederlaag in de uitwedstrijd rechtgezet.

Was het in Boerdonk destijds vooral de fysieke strijd die Ollandia de das omdeed, nu was het voetballend de veel betere ploeg en liet Boerdonk eigenlijk redelijk kansloos. Door laksheid en verminderde scherpte bleef het bij 3-0, waar er diverse kansen waren op een toch wat hogere score. Zoals zo vaak dit seizoen werd de score geopend door Steven van Dijke. Via goed voorbereidende werk van Stefan Erven kwam de bal bij Remco Voets uiteindelijk die een prima steekpass op Steven gaf en die vervolgens beheerst scoorde. Zijn veertigste doelpunt deze competitie, meer dan een applaus waard en waarschijnlijk ook de regio topscoorderstitel. Hierna kreeg Ollandia nog diverse kansen om de score te verhogen maar ook Boerdonk was via Daan Dortmans nog een paar keer dreigend. Maar door de diverse onderbrekingen door dreigend onweer werd het spel er niet beter op en gingen ze met 1-0 de rust in.
Na de rust bleef Ollandia de bovenliggende partij en was het wachten op een tweede doelpunt. In de 50e minuut miste Steven van Dijke nog een dot van een kans door voor open doel hoog over te schieten, iets wat hem niet vaak overkomt. Maar in de 52e minuut was het wel raak. Opnieuw was het Stefan Erven die via de rechterkant doorkwam en een fijne bal terug legde op broer Robert die beheerst afwerkt. Een minuutje later kreeg Remco Voets de kans op zijn goal maar ook zijn schot ging over. De supporters moesten nog een tiental minuten wachten op het derde doelpunt dat op naam kwam van Stefan Erven na een prima steekpass van Robert Erven. Nadien sleepte de wedstrijd zich naar het einde, waarbij nog een rode kaart was voor een verdediger van Boerdonk in de 80e minuut. De eindzege kwam niet meer in gevaar en zo kon ollandia op weg naar een gezellige seizoensafsluiting. Tijdens dat feestje werd de Speler van het Jaar bekend gemaakt en was de keuze van de commissie gevallen op Stefan Erven, een meer dan verdiende verkiezing.