Geen nacompetitie voor vv Boskant

Algemeen

Boskant - Onder barre omstandigheden, hevige regen en onweer, heeft Boskant de competitie afgesloten met een 2-1 nederlaag tegen Acht. Acht eindigt daardoor op de vierde plek waardoor ze nacompetitie mag spelen.

Natuurlijk is de uitslag voor Boskant tegenvallend, maar op basis van de wedstrijd hebben we daar vrede mee en is de overwinning van Acht verdiend te noemen. Het initiatief lag meer bij de thuisclub, maar omdat doelpunten uitbleven, bleef de wedstrijd spannend tot het eindsignaal. In de 16e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Een diepe bal bereikte Roy Roestenburg die vrij voor doelman Vincent Staals, wel raad wist met die kans: 1-0. In de 23e minuut was Acht dicht bij de 2-0, maar de kopbal van Max Wijgergangs zeilde een decimetertje naast het Boskant doel. In de 24e minuut kwam Boskant op gelijke hoogte. De voorzet die Aimee, na een knappe actie op links, afleverde, belandde, na een handsbal van Daniël Verkerk, op de 11-meter stip. Roy van der Linden, bijna een zekerheid vanaf de penaltystip, gaf ook doelman Rico van der Veld geen kans: 1-1. Net voor rust was het nog even spannend voor het Acht doel, toen Aimée opnieuw een gevaarlijke voorzet afleverde, maar de kopbal van Emiel van den Elsen had niet voldoende vaart en zuiverheid om Acht pijn te doen.
In de 53e minuut besloot de goed fluitende scheidsrechter Schellekens vanwege het onweer de wedstrijd te onderbreken. Toen de wedstrijd werd hervat, duurde het welgeteld 4 minuten voordat Acht opnieuw op voorsprong kwam. Bij een aanval van Acht kreeg Boskant de bal niet voldoende weg en toen Indy Wouterse de bal, na een actie van Roy Roestenburg, voor open doel in de voeten kreeg, was de 2-1 een feit. Boskant bleef, ondanks het overwicht van de thuisclub, overeind, al moest Vincent in de 68e minuut vol aan de bak toen een van de voorwaartsen voor hem op dook. De laatste kans was voor Boskant. Na een uitstekende aanval dook Jim van der Zanden in de 82e minuut op voor het Acht doel, maar tot twee keer toe wist de verdediging de bal uit het doel te werken!

Door deze nederlaag en de 3-2 winst van Stiphout Vooruit, eindigt Boskant op een 6e plek. En prima resultaat voor ons 'clubke! Daarmee is het seizoen voor de vereniging echter nog niet afgelopen. Naast de inhaalwedstrijden die er voor de jeugdteams, de dames en de lagere senioren nog op het programma staan, moet Boskant 2 nog aan de slag in de nacompetitie. De competitie is afgesloten met een 0-0 gelijkspel, waardoor het team op de 11e plaats is geëindigd. Boskant 2 begint de nacompetitie a.s. zondag met een thuiswedstrijd tegen Volkel 3.