Afbeelding

Talentencafé voor studenten en afgestudeerden

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 4 juni aanstaande (16:00 - 20:00 uur) vindt de tweede editie van het Talentencafé plaats. Deze middag is speciaal gericht op studenten en afgestudeerden van elk opleidingsniveau en staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling.

Het Talentencafé vindt plaats bij Hellings Machinebouw in Sint-Oedenrode, waar ook kennis kan worden gemaakt met de metaalbranche. Een interessante middag waarbij je meer te weten zal komen over jouw talenten, interesses, behoeften en nog veel meer. Zeer handig tijdens jouw zoektocht naar je eerste baan!

Eerste gedeelte Talentencafé (16:00 – 17:30 uur)
De middag kan grofweg verdeeld worden in twee gedeelten. Van 16:00 tot 17:30 uur zal kennis worden gemaakt met het bedrijf Hellings Machinebouw. Door middel van een korte presentatie en een interessante rondleiding zullen de studenten en afgestudeerden kennis maken met de metaalbranche en erachter komen dat er meer mogelijkheden zijn dan je zou denken. Hellings is namelijk een jong, groeiend en innovatief bedrijf die naast monteur en lasser ook zeer interessante functies aanbiedt voor engineering (E en WTB), softwareontwikkeling, projectmanagement, marketing, accountmanagers, inkoop, financial controllers, kortom, op elk niveau.

Tweede gedeelte Talentencafé (18:00 – 20:00 uur)
Na een pauze, waarbij gezorgd zal worden voor een hapje en een drankje, zal om 18:00 uur het tweede deel van de middag beginnen. Deze staat in het teken van een intervisiegedeelte waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Onder leiding van drs. Marcel van der Loo (directeur Birkman.nl) zal in kleine groepjes worden gekeken naar jouw talenten, sterktes, zwaktes, behoeften en interesses in een baan. Erg interessant om meer te weten te komen over jezelf en jouw perspectief op je omgeving. Aan het eind zal zelfs een officiële Birkman persoonlijkheidsprofiel worden verloot!

MOOC ter voorbereiding op Talentencafé
Voorafgaand aan het Talentencafé wordt er een Massive Open Online Course (MOOC) gelanceerd. De MOOC kan gezien worden als een online platform waarbij social learning centraal staat. "In de MOOC gaan we dieper in op het thema 'Een kijkje in de metaalindustrie' en 'Ontdek je talent'. Ook biedt de MOOC de mogelijkheid om kennis en ideeën met elkaar uit te wisselen en te sparren over het thema", aldus Martijn Schippers, mede-eigenaar van JAMwerkt.nl. Deelnemen aan de MOOC is niet verplicht, maar wel handig als voorbereiding op het Talentencafé. Ook voor de mensen die niet naar het Talentencafé gaan, is het mogelijk om aan de MOOC deel te nemen. Neem hiervoor een kijkje op www.talentencafe.com.

Doel Talentencafé
Het Talentencafé is een initiatief van AgriFood Capital Werkt! en JAMwerkt.nl. Martijn Schippers (directeur) legt uit waarom ze het Talentencafé zijn gestart. "Het doel is om meer jonge mensen in Noordoost-Brabant aan het werk te helpen. Veel jongelui verlaten deze regio, omdat ze gaan studeren in andere steden. Ze komen dan vaak niet meer terug. Door middel van het Talentencafé zetten we deze regio verder op de kaart en maken ze bekend met wat deze regio te bieden heeft. Op deze manier willen we studenten dichterbij bedrijven brengen en andersom"

Het Talentencafé vindt plaats op 4 juni 2018 van 16:00-20:00 bij Hellings Machinebouw in Sint-Oedenrode. Voor meer informatie en het inschrijfformulier kijk op: www.talentencafe.com. Er zijn slechts 80 plaatsen beschikbaar.