Afbeelding

Rooise Ruiters in de prijzen

Algemeen

Sint-OEdenrode - De ruiters van de rijvereniging de Rooise ruiters en ponyruiters gingen afgelopen pinksterweekend naar de selectiewedstrijd in Leende. Op zondag waren de ponyruiters aan de beurt. Hier mochten Liv van den Berk en Tessy van der Velden Jonkers het podium betreden. Liv werd tweede in de klasse C-B met haar pony Indigo. Tessy wist de klasse AB-B te winnen en mocht op de hoogste plek van het podium staan.

Op maandag was de competitie voor de ruiters. Hier startte Marloes de Haas met haar paard Ikoon in de klasse B. Zij wist een nette proef te rijden welke werd beloond met een vijfde prijs en 204,5 punten. 'Ikoon is nog jong en hij houdt alles in de gaten. Hierdoor was hij af en toe wat sterk waardoor niet alle oefeningen even goed gingen. Maar ik ben erg tevreden: het is een fijn paard!' vertelde de amazone trots.
Een andere topcombinatie is Suzanne Klomp met haar paard Annatrichta. Deze knappe merrie heeft zij zelf opgeleid van de klasse B naar de klasse Z1. Samen met haar instructrice hebben ze afgelopen halfjaar veel getraind. Dit wierp zijn vruchten af. In het de klasse Z1 wisten zij 205 punten te behalen. 'Voor mijn gevoel was het een tamme proef en de puntjes moeten nog op de i worden gezet. Maar het is een mooi begin en ik ben tevreden!' aldus de kritische amazone. Want haar nette proef werd beloond met een eerste prijs!