Eindelijk weer winst voor Rhode

Sint-Oedenrode - Na vier nederlagen op rij wist Rhode eindelijk weer eens te winnen. Margriet, dat nog met TGG knokt voor het ontlopen van de directe degradatie, werd met 4-3 verslagen.

Bij Rhode ontbrak het hart van de verdediging. Het stoppersduo Martijn van Boerdonk en Roel Smeets zijn geblesseerd. Geert Oerlemans en Mart Krüsemann zakten daarom een linie en junior Joey Markgraaff mocht zijn debuut als basisspeler maken.
De eerste helft was het aanzien zeker waard. Een wisselende pot met maar liefst vijf doelpunten. Rhode was ook weer wat scherper dan de laatste weken en had ook wat kansjes in de beginfase. Toch kwam Margriet kwam in de 14e minuut op 0-1, doelpuntenmaker was Ramon Verbiesen. In de 20e minuut trok Koen van der Zanden de stand al weer gelijk. Simon van de Wetering stuurde hem diep en de keeper kreeg geen kans, 1-1. In de 26e minuut kwam Rhode op 2-1, een voorzet van links werd met een prachtige omhaal door Kyron Brus in de hoek gewerkt. Maar amper een minuut later was het al weer gelijk, Bas Bressers was de doelpuntenmaker. In de 36e minuut opnieuw een fraaie Rhode treffer. De aanval begon bij Tim Stewart en via Koen van der Zanden werd Joep van de Mortel in stelling gebracht, en dat betekende 3-2. Na rust zakte het peil van de wedstrijd, veel balverlies en verkeerde passjes. Margriet verzuimde om op gelijke hoogte te komen, zeker vier goede kansen werden om zeep geholpen of wel goed gestopt. Rhode geloofde het wel een beetje en speelde te slordig. Maar in de 90e minuut werd er toch nog gescoord. De aanval begon bij invaller Junior Dosso, ook letterlijk nog een junior, die vanaf de achterlijn de bal doorschoof naar Koen van der Zanden, die Daan van Dinten in stelling bracht, 4-2. De strijd leek gestreden, maar Margriet gaf de moed nog niet op en wist nog op 4-3 te komen, invaller Joey Schuurmans zorgde voor de eindstand, maar daarmee was het kruit verschoten.
Rhode gaat zondag de competitie afsluiten in Vinkel tegen EVVC. Zij waren lang de belangrijkste concurrent voor Rhode, maar zijn slecht uit de winterstop gekomen en hebben veel punten laten liggen. De derde plaats is wel veilig gesteld, zodat zij de eerste periodetitel van Rhode cadeau gaan krijgen.