Afbeelding

Ik hou van mijn vak: Roel Smeets

Algemeen

Sint-Oedenrode - In de rubriek 'Ik hou van mijn vak' komen Rooienaren aan het woord die wat vertellen over hun beroep. Dit keer interviewen we Roel Smeets. Zijn droom om proefvoetballer te worden is er helaas nooit van gekomen, maar als activiteitenbegeleider in de gehandicaptenzorg haalt Roel uit iedere dag een heleboel plezier en voldoening. "Ik vind het geweldig om te zien hoe onze cliënten kunnen genieten van de kleinste dingen."

In gesprek met: Roel Smeets

Beroep? Ik ben activiteitenbegeleider op een dagbesteding voor mensen met een beperking.

Waar werk je? Ik ben werkzaam bij Dichterbij op locatie Meerschot in Sint-Oedenrode. Op Meerschot wordt dagbesteding aangeboden aan mensen met een verstandelijke beperking. Op dit moment komen er dagelijks cliënten in de leeftijd van 25 t/m 70 jaar en de doelgroep is zeer divers.

Op Meerschot werken we met vier verschillende groepen: twee belevingsgroepen, een seniorengroep en de dienstverleningsgroep. De belevingsgroep bestaat uit cliënten met laag niveau. Op deze groepen doen we vooral belevingsgerichte activiteiten, muziek maken, belevingsverhaal, sport en spel, kookactiviteit en/of snoezelen. Snoezelen is erg ontspannen voor onze cliënten en dit gebeurd in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. De seniorengroep bestaat uit de ouder wordende cliënt en zij worden begeleid in hun dementieproces. In de dienstverleningsgroep werken cliënten die verantwoordelijk zijn voor onze wasservice. Deze groep doet de was voor verschillende restaurants in Rooi. Daarnaast doen cliënten op deze groep ook productiewerk, het vouwen van doosjes en dingen inpakken.

Kinderboerderij de Kienehoef is de tweede locatie waar wij werkzaam zijn. Hier verzorgen cliënten samen met beheerders het park en de dieren. Ook worden hier regelmatig activiteiten georganiseerd voor buitenstaanders.

Lees meer in DeMooiRooiKrant van volgende week