Afbeelding

Op het circuit in Kroatië

Sport

Sint-Oedenrode - Team Rainbow Racing reisde dit maal af richting het zuiden naar Kroatië waar gereden werd op het circuit van Rijeka. Het circuit was dit jaar voorzien van nieuw asfalt, dus we waren benieuwd wat dit ging opleveren.

In de eerste training werd alleen gebruikt om het circuit te verkennen en de juiste afstellingen te vinden. Aan het eind van de dag wist het team zich te kwalificeren als zesde, maar de concurrentie lag op loer. Op de zaterdag werden er twee races verreden met ieder zes ronden. Een slechte start in de eerste race beloofde weer de nodige inhaal acties. Maar ook de concurrentie had niet stil gezeten en wisten hun rondetijden te verbeteren. Toch wisten we nog als tiende te finishen met weer een verbetering van onze ronden tijd van twee seconden.
Sprint race nummer twee stond alweer voor de deur. Dit maal kwamen we met problemen aan met het opkomen van start finish, de motor stond in de zesde versnelling en er kon niet geschakeld worden. Besloten om toch maar te starten en zien wat er te halen valt. Als laatste begonnen we aan de wedstrijd en konden we de inhaal race beginnen. Tijdens de eerste ronden lukte het weer om te schakelen en kwamen we snel vooruit. Door een botsing met een andere team moeste we even door de grindbak voor de de race konden vervolgen. Uiteindelijk leverde dit toch een dertiende positie op.
Op zondag een lange wedstrijd over twaalf ronden, ook deze keer was er veel strijd tijdens de wedstrijd. Met de een team werd er iedere ronden wel drie keer van positie gewisseld, een zeer mooie wedstrijd met close racing.
In deze lange wedstrijd kwamen we als achtste over de finish, in het 600cc klassement leverde dit weekend toch podium plaatsen op. 600cc klassement eerste Sprint wedstrijd een derde positie, twee sprint race een vierde positie en in de hoofdrace een derde positie. Het team maakt zich alweer op om komend weekend aan de start te staan in Tsjechië het circuit van Most.