KV Nijnsel verliest ondanks sterk spel

Sint-Oedenrode - Op de regenachtig zondagmiddag mocht KV Nijnsel 1 afreizen naar de bekende tegenstander Oxalis 1. Na een verlies van 8-15 in het najaar, wist Nijnsel dat het een zware wedstrijd zou worden.

De wedstrijd begon met goed spel van beide ploegen. De scheidsrechter hield de touwtjes strak in handen. Hierdoor werden de eerste drie doelpunten gemaakt door middel van een strafworp, 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Na het zoeken en benutten van de juiste kansen kwam Nijnsel op voorsprong. Myrna Foolen wist een vrije worp mooi af te maken (2-3). Beide ploegen bleven vechten. Nijnsel wist lang de voorsprong te behouden, maar moest deze voor de rust toch nog afgeven: 8-6.
Eigen spel spelen en de rust bewaren was de opdracht die Nijnsel mee kreeg. Beide ploegen bleven om de beurt score tot Nijnsel met de afstandschoten van Joyce van Kessel en Myrna Foolen weer de spanning terug brachten in de wedstrijd 11-10. De thuisploeg antwoordde gelijk met tegendoelpunten, waarop Nijnsel wat af zwakte. Het eindsignaal klonk bij 14-11 in het voordeel voor Oxalis.