V.d. Pas houdt Nijnsel in leven

Sint-Oedenrode - De spelers van VV Nijnsel / TVE Reclame werden gisteren door een kleine erehaag opgewacht bij het eigen clubhuis. Ook de fakkels impliceerden een feeststemming. Na de overwinning op Hapse Boys is directe degradatie niet meer mogelijk. Een goede reden om de misère van de afgelopen weken even te vergeten.

Na de vele nederlagen van afgelopen weken begon het degradatiespook zich wel heel erg thuis te voelen op sportpark den Eimert. Directe degradatie kwam zelfs nog erg dichtbij. Daarom moest gewonnen worden in Haps om het spook voorlopig bij de uitgang plaats te laten nemen. De nacompetitie ligt immers nog op de loer. Alleen als Nijnsel de komende twee wedstrijden wint en Boekel Sport en/of Vitesse '08 haar beide wedstrijden verliezen dan is directe handhaving een feit. Een moeilijke klus natuurlijk, want Nijnsel speelt komend weekend thuis tegen de sterke kampioenskandidaat Olympia '18. Op de laatste dag is Nooit Gedacht de tegenstander. Een onmogelijke opgave? Dat niet, in de voetbalwereld zijn wel eens gekkere dingen gebeurd.
Zondag liet Nijnsel duidelijk zien dat het volgend jaar in de Derde Klasse wil blijven spelen. De mannen van Arno Methorst waren gretig in de stromende regen. Ze vochten voor iedere meter. Dat resulteerde in de 24e minuut in een terechte 0-1. Na goed samenspel tussen Frenk Remeysen en Arjan van Zutphen op de linkerflank, kwam de bal bij Johan van der Pas terecht. Hij schoot laag over de grond richting de linkerhoek. Op dat gladde veld een perfecte keuze. Haps kwam er niet aan te pas. De laatste strohalm leken ze niet te willen grijpen. De gasten waren daar niet mee bezig. Ze wilden vooral zelf op rozen zitten. Dat werd net voor rust kracht bij gezet toen Van der Pas uit een penalty 0-2 maakte.
Ook in de 53e minuut wees de scheidsrechter naar de stip. Van der Pas kreeg zijn kans op een hattrick en liet die niet liggen. Een 0-3 achterstand weerhield Haps er niet van om eindelijk eens gas te gaan geven. Het opportunisme leidde in eerste instantie niet tot problemen bij Nijnsel. Sterker nog, de schuifpui van Haps stond door de aanvalsdrift nog verder open en dat leverde de bezoekers grote kansen op. Zo stond Nick van Heesch ineens één op één op de keeper, maar hij schrok van de mogelijkheid en mistte. Een penalty voor Haps bracht de spanning een klein beetje terug, maar daarna werd Nijnsel niet meer serieus bedreigd.
Een zucht van verlichting bij de supporters die ondanks de regen naar Haps waren gekomen. Mooi dat delegaties van Dames 1 en de Nijnselse korfbalclub een hart onder de riem kwamen steken. Dat heeft goed geholpen en hopelijk komen de mannen mede daardoor in de overwinningsmodus. Het is de komende weken hard nodig.