Rhode nog van slag

Sint-Oedenrode - Tegen Heeswijk liep Rhode voor de derde keer op rij tegen een nederlaag aan. En dat nog wel eigen veld, want de laatste nederlaag thuis dateerde van eind 2016 tegen Oirschot Vooruit. En dan ook nog in de laatste wedstrijd dat Rhode op de Neul op natuurgras speelde.

Voor de wedstrijd werd Tim Stewart gehuldigd, hij speelde zijn 250e wedstrijd voor Rhode en neemt op het einde van het seizoen afscheid als actieve speler. Tim is in al die jaren een voorbeeldige speler geweest, sportief, veel werklust, in de beginjaren supersnel en in de laatste jaren ook een bindende factor in het team.
Rhode kreeg zondag al in de tweede minuut een goede mogelijkheid met een herkansing. Er volgden nog een paar kansen en in de 23e minuut uit een corner een gevaarlijk kopbal en een rebound die met moeite werden gestopt. De eerste echte kans voor Heeswijk kwam in de 29e minuut, en die was ook meteen raak. Het was een fraaie combinatie over drie schijven die door Stef Adank werd afgewerkt, 0-1. En het zat Heeswijk ook wel een beetje mee met de afwerking, in de 40e minuut werd een voorzet van rechts door Bryan van Deursen ineens op de slof genomen en rechts in de hoek geknald, 0-2.
In de tweede helft liet Heeswijk Rhode wat komen, er kwamen ook wel wat kansen, maar het doelpunt wilde niet vallen. Aan de andere kant viel die wel. In de 74e minuut werd een verkeerde breedtepass door Max Sluiter opgepikt en raak geknald en nauwelijks twee minuten later was het al weer raak. Het was weer Max Sluiter die een voorzet van rechts eenvoudig kon binnen werken. Koen van der Zander mocht vervolgens de eindstand op 1-4 brengen, hij werd onderuit gehaald en mocht zelf de strafschop nemen.
Zondag tegen Venhorst moest Rhode de vierde nederlaag op rij slikken. Dat is heel lang geleden dat dit gebeurde. Rhode speelde tegen Venhorst een zeer matige partij. Voor de rust was Venhorst ook de betere, had meer strijdlust. Rhode kreeg twee kansen. De eerste ontstond toen de keeper probeerde te ruimen en de bal tegen Tim Stewart aan knalde en de bal rakelings langs de paal zag gaan. De tweede kans was voor Koen van der Zanden, die iets te ver naar buiten moest uitwijken om tot scoren te komen. Venhorst had voor rust drie goede kansen en de derde was raak, in de 41e minuut scoorde Rens van Sleeuwen uit een voorzet vanaf de achterlijn.
In de tweede helft was er wel wat meer beleving en balbezit voor Rhode, maar heel veel meer dan een paar vrije trappen leverde dit niet op. Venhorst was uit een paar counters nog wel gevaarlijk, maar er werd niet meer gescoord.

A.s. zondag ontvangt Rhode Margriet uit Oss dat samen met TGG uit moet gaan maken wie er rechtstreeks degradeert en wie via de nacompetitie nog een herkansing krijgt. Inmiddels is de renovatie op de Neul begonnen en dat betekent dat Rhode uit moet wijken naar het Sportpark van Ollandia.