Afbeelding

Nijnsel lurkt aan de gifbeker

Algemeen

Nijnsel 1 speelde afgelopen donderdag een belangrijke wedstrijd tegen Stormvogels'28 uit het sfeervolle Limburgse Siebengewald, ongeveer honderd meter van de Duitse grens. Spelers en supporters vertrokken met de bus, aan de voorbereiding lag het dus niet. De gastheren stonden vier punten achter op de bezoekers. Dat hield in dat winst voor de thuisclub noodzakelijk was en dat de bezoekers de afstand graag wilden handhaven of nog groter wilden doen worden…..

Nijnsel was aanvankelijk de bovenliggende partij en hield controle over de wedstrijd. Het gaf weinig kansen weg en koos zorgvuldig de weg naar voren als dat mogelijk was. De gastheren waren nerveus en dat was ook begrijpelijk na de diverse nederlagen van de afgelopen weken. Maar goed, dan kan het zo maar gebeuren dat de Limburgse scheidsrechter, in dit geval de provinciegenoot Gerard de Bruijn uit Panningen, de gastheren met alle plezier een handje toesteekt en de bal zonder enkele aanleiding op de stip legt. Waarom? Niemand zal het kunnen uitleggen. Maar het wordt wel 1-0, de wedstrijd op z'n kop. Het is nooit anders geweest in het Limburgse voetballand. Amper tien minuten later een verdwaald afstandsschot richting het doel van Nijnsel. De bal leek houdbaar maar desondanks verdween hij in het doel en dat betekende een hele lastige tussen- en ruststand: 2-0.
Na de thee een aanvallend Nijnsel maar de thuisclub kon makkelijk achteruit leunen en de Limburgse scheidsrechter van dienst was de thuisclub nog steeds goed gezind en het leek er alleszins op dat hij de punten graag in zijn provincie wilde houden. En om kwart over vier bleek dat ook gelukt. Jammer, maar we moeten door.
Zondag naar Hapse Boys dat één punt behaalde in de thuiswedstrijd tegen Vitesse '08 en dus nog steeds vier punten achterstaat op de bezoekers uit Nijnsel. Dan fluit de heer Frank Engelen uit Belfeld, afwachten wat dat betekent in de hoop dat hij wel in staat is om een onpartijdige positie in te nemen.
SUPPORTERS, dank voor jullie aanwezigheid vandaag en wederom graag TOT ZONDAG in Haps!!