Afbeelding

Laat de verhalen van opa en oma niet verloren gaan!

Algemeen

Opa's en oma's vertellen de meest ontroerende, spannende, verdrietige en grappige verhalen over bijzondere momenten in hun leven. Voor een nieuw tv-programma dagen we jonge Brabanders uit om in gesprek te gaan met hun opa of oma en dit te filmen. De beste video's zijn dit najaar te zien in Goud van Brabant op televisie én bovendien maak je kans op een weekendje Efteling met jouw familie. Goud van Brabant is een nieuw tv-programma dat dit najaar op Omroep Brabant te zien is. Voor dit tv-programma willen we de verhalen van opa's en oma's ophalen en delen met veel meer mensen.

Want wat zou het eeuwig zonde zijn als deze verhalen verloren gaan. Laat daarom jouw opa of oma vertellen over een voorwerp van vroeger, een herinnering op een bijzondere plek of dingen die
gebeurden op school of in het gezin. Alles kan en alles mag!

Jouw filmpje op tv?
Meedoen is natuurlijk hartstikke leuk. Maak een video van het verhaal van jouw opa of oma en plaats het op www.goudvanbrabant.nl. Zo komen alle video's online te staan. Vanaf augustus kun je stemmen op jouw favoriete video. De 10 beste filmpjes zijn dit najaar te zien in Goud van Brabant op Omroep Brabant en mogen een dagje mee achter de schermen van het tv-programma Goud van Brabant. Bovendien kan je alleen meedoen, maar kan je er ook voor kiezen om een filmpje met de
hele klas op te nemen. Met de hele klas achter de schermen? Hoe cool is dat? Kijk voor alle informatie op www.goudvanbrabant.nl.

Een weekendje Efteling
Niet alleen komen de beste 10 filmpjes op televie, je kan ook een weekendje Efteling winnen met het hele gezin. Ben je al aan het filmen?

Goud van Brabant
Als je meer weet over het verleden, kijk je anders naar de wereld om je heen. Vanuit de gedachte: 'Verrek, zit dat zo!'. Met Goud van Brabant dagen we creatieve mensen - van amateur tot professional - uit, om verhalen over vroeger te verbeelden. Om zo mensen op een unieke wijze met elkaar in gesprek te brengen over het heden, het verleden en de toekomst. Het tv-programma Goud van Brabant wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant uitgevoerd door Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met Erfgoed Brabant.