Afbeelding

Van den Oever wint Lowlands Cup stage 2

Algemeen

Het outdoorseizoen is weer in volle gang voor de Nederlandse handboogsporters. Dat betekent dat de jaarlijkse Lowlands Cup ook weer van start gaat. Traditioneel een toernooi waar Rooienaar Rick van den Oever goed scoort, ook nu weer.

De Lowlands Cup bestaat uit een vijftal wedstrijden (4 in Nederland en 1 in België) waar de handboogschutters klassementspunten kunnen verdienen voor de Lowlands finale aan het einde van het seizoen. Van den Oever begint dit jaar sterk tijdens deze Lowlands Shootouts. Vorige maand stond de eerste wedstrijd op het seizoen in Almere. Daar veroverde hij een 2e plaats waar hij het in de finale moest afleggen tegen zijn Nederlands teamgenoot Steve Wijler in een shootoff. Afgelopen weekend werd stage 2 van de Lowlands Cup verschoten in Zoetermeer. Rick begon de dag slapjes maar werd beter naarmate de dag vorderde. In de head-2-head matches liet hij zijn beste series zien en vond zijn weg naar de finale die hij met 6-2 won. Winst op de 2e Lowlandswedstrijd van 2018 was een feit.

Het niveau op deze wedstrijden wordt steeds hoger, maar ook breder. Vorig jaar werd de nationale ploeg gesplitst in een Olympische selectie en een nationale selectie. Van den Oever zit met 5 teamgenoten in deze Olympische (A-selectie). Rick: "De naam heeft overigens nog niets van doen met de volgende Olympische Spelen. Doordat we met een kleinere groep intensiever samen trainen dan voorheen gaat het niveau van het hele team omhoog. Daarnaast wordt er op jeugdniveau al steeds serieuzer omgegaan met de sport waardoor de aanwas groot is. Qua internationale optredens ziet het seizoen er nog onduidelijk uit voor mij. Naast de kopmannen Sjef van den Berg en Steve Wijler worden de jeugdigere schutters van de Olympische selectie ingezet om ervaring op te doen. Dit is af en toe hard om mee te dealen aangezien je graag wil laten zien wat je kan op internationaal niveau." Rick is in afwachting voor deelname aan eventueel de 3e of 4e wereldbekerwedstrijd van het jaar. In augustus staat voor hem sowieso een Grand Prix wedstrijd op de planning.