Afbeelding

Afscheid van drie toppers bij Rooi Dames 1

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag hebben, na de laatste thuiswedstrijd, speelsters Floor Oppers en Elles Kraaijvanger en manager Lieke Swinkels afscheid genomen bij Rooi Dames 1.

In een wedstrijd tegen Oss dames 1 wilden de Rooise dames nog een keer alles uit de kast halen om het de nummer 2 van de poule zo lastig mogelijk te maken. De Rooise delegatie heeft dit seizoen een lastige start gehad, maar heeft zich in de loop van het seizoen ontwikkeld tot een sterke ploeg waar vooral in eigen huis weinig tot niets te halen valt voor tegenstanders. In de uitwedstrijd in Oss werd met maar liefst 8-1 verloren. Omdat de dames nog een appeltje hadden te schillen, werd na een goede teambespreking alles op alles gezet om Floor, Elles en Lieke het afscheid te geven wat ze verdienen. Na een 0-1 achterstand in de 1e helft werd direct na rust de 1-1 op het scorebord genoteerd door Sabine Kühne, die op aangeven van Loes van der Heijden een strafcorner binnen tipte.
Helaas werd vrij snel na de 1-1 een strafbal gegeven. In vele ogen onterecht, omdat Rooi in dezelfde situatie 5 minuten eerder geen strafbal kreeg. Keepster Vera Simons, die het hele seizoen al excelleert als sluitpost, kon na een aantal sterke reddingen deze bal helaas niet tegenhouden. Met nog 10 minuten op de klok werd het een lastig karwei. Met de talentvolle invalsters uit de A-jeugd; Lotte Muusz, Lisan van der Pol en Indy Raaijmakers, hebben de dames nog een aantal kansen gehad, maar het was Oss die uiteindelijk de ban brak en de 1-3 binnen tikte.
Met opgeheven hoofd heeft de ploeg van coaches Jan Kemps en Bob Meijer de laatste thuiswedstrijd afgesloten. "Het is jammer dat we aan het einde van de tweede helft wat tekort kwamen, maar we hebben wederom laten zien dat we het dit soort topteams heel lastig kunnen maken. We hockeyen goed mee, hebben kansen en krijgen strafcorners, maar tegen dit soort ploegen moet je de kansen afmaken en dat doen we niet. Jammer, maar ik ben zeker tevreden", laat Kemps in een reactie weten.
Er is door de club afscheid genomen van twee speelsters die jarenlang hebben gespeeld voor Dames 1 en die ontzettend veel hebben betekend voor het team. Van talentjes tot dragende speelsters. Ook Lieke Swinkels werd door TC-voorzitter Daan van den Eshof bedankt voor haar diensten binnen het team.
Het seizoen is nog niet ten einde. Aanstaande zondag mogen de dames nog één keer optreden, voor het laatst dit seizoen, tegen hekkensluiter Boxmeer. Een team dat vecht tegen degradatie. De dames verdienen het en gaan er alles aan doen om dit turbulente maar ook bijzondere seizoen winnend af te sluiten.