Afbeelding

Open dag Crole Hoeve & Smaaklokaal

Algemeen

Sint-Oedenrode - Kent u het bericht nog over de nieuwe bewoners van de Vresselse Bossen? Deze Schotse Hooglanders zijn afkomstig van de Crole Hoeve, een familiebedrijf op het randje van Rooi. Tijdens de open dag van de Crole Hoeve op tweede pinksterdag kunt u genieten van een wel heel bijzonder uitje.

Al vier generaties lang duurt de liefde voor runderen vanuit de Crole Hoeve. Naast de Schotse Hooglanders in de Vresselse Bossen heeft Leon Moonen robuuste rassen als Limousin en Blonde Aquintaine rondgrazen in diverse natuurgebieden. "Het is eigenlijk bizar dat er vlees wordt geïmporteerd uit landen als Australië en Argentinië, terwijl er zo dichtbij het meest duurzame vlees rondloopt", vertelt Leon. "Onze runderen leven van 100% natuurlijke voeding, zonder kunstmest en antibiotica, wat zorgt voor een gezond stuk vlees vol plantaardige eiwitten. Daarnaast zorgt de begrazing van onze runderen in natuurgebieden ervoor dat bloemen, planten en kruiden gaan groeien, wat bijdraagt aan een prettige leefomgeving voor vogels, insecten en reptielen. De complete belevenis van ons bedrijf laten wij graag zien tijdens de open dag."

Op 21 mei van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om Crole Hoeve te bewonderen. Deze dag worden de zintuigen volop geprikkeld. "In het smaaklokaal worden prachtige gerechtjes bereidt door chefskoks Ralf Dirven van De Beleving en Jürgen Bosman van De Waag in Boxtel, die doorgaans in hun eigen keuken werken met onze producten. In een haardvuur worden hamburgers gebakken door Rolf Hamers van Quoco en een huifkar brengt de bezoekers naar onze kudde natuurrunderen in het Vresselse bos. Wij laten graag zien wie wij zijn en wat wij precies doen. Iedereen is welkom om kennis te maken met het bedrijf, onze producten en de workshops die wij geven in het smaaklokaal.


Kunt u nu al niet wachten? Neem dan alvast een kijkje op de website: www.crole.nl. "Op dit moment zijn onze producten alleen te verkrijgen via de webshop, maar vanaf 27 mei is onze winkel iedere zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur geopend voor bijvoorbeeld een heerlijk robuust stuk vlees voor op de BBQ."