Afbeelding

'Bedankt Meneer van de Wetering!'

Algemeen

Sint-Oedenrode - In september staat de 50-jarigen reünie voor de deur. De laatste maanden publiceert DeMooiRooiKrant met regelmaat verhalen Abrahams en Sara's die dit jaar hun 50e verjaardag vieren. Daniëlle van den Hoogen is één van hen. Ze is getrouwd met Robbert van den Biggelaar en nog steeds woonachtig in Rooi. Ze heeft haar lagere schooltijd doorgebracht op de Dommelrodeschool en DeMooiRooiKrant vroeg haar om er meer over te vertellen…

"Ik heb warme, fijne en goede herinneringen aan die tijd. Het waren leuke onbezorgde jaren. Dat laatste gevoel komt denk ik voort uit het feit dat mijn vader plotseling een maand voor zijn 50ste verjaardag overleed aan een hartaanval. Ik zat op dat moment in de brugklas van het Franciscuscollege te Veghel. Vandaar waarschijnlijk dat in mijn beleving de lagere schooltijd onbezorgd en extra fijn was.
We hadden een erg leuke klas met ruimte voor iedereen, hoe verschillend ook. Zeker in deze tijd van pesten en verschil maken denk ik vaak terug aan mijn kinderjaren. Ikzelf ietwat uit de kluit gewassen ten opzichte van mijn klasgenoten kan me van pesterijen niets herinneren. Natuurlijk had je voorkeuren en 'beste' vrienden en vriendinnen, maar je ging met velen om en van zeer gerichte speelafspraken was nagenoeg geen sprake.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant