De wedstrijd na de kampioenstitel

Sint-Oedenrode - Zowel voor Rhode als Prinses Irene stond er zondag eigenlijk niet zo veel meer op het spel. Rhode heeft de titel binnen en Prinses Irene de tweede periodetitel. Aan het spel van Rhode was dat wel te zien, het miste de scherpte in de duels.

Prinses Irene was er wel op gebrand om tegen Rhode de volle winst te pakken en zij waren ook gevaarlijker. Toch waren er wel wat kansen voor Rhode o.a. uit een actie van Koen van de Zanden en een schot van Roel Smeets uit een corner. Rhode kwam ook in de 25e minuut op voorsprong uit een vrije trap op de rand van de 16 meter die werd breed gelegd op de instormende Mart Krüsemann, 0-1. Maar in de 35e minuut was het al weer gelijk toen een fraaie aanval door verdediger Koen Pitters werd verzilverd. Vlak voor rust kwam Prinses Irene op voorsprong. Een aanvaller werd door een rooise verdediger in de rug gelopen en de scheidsrechter kende geen genade, stafschop. Wiebe van Rooij wist daar wel raad en knalde de bal hard en hoog in de touwen, 2-1. Na rust leek het heel even dat Rhode de zaken weer recht wilde gaan trekken, maar dat duurde maar even. Na een paar minuten nam Prinses Irene het touw weer in handen, er kwamen wat kansen en een doelpunt kon niet uitblijven. In de 51e minuut schoot Tim vd Brandt uit een aanval over links de 3-1 binnen. Daarna kwamen er nog twee levensgrote kansen voor Sion van de Wetering, maar de grensrechter van Prinses Irene vlagde voor buitenspel, overigens niet terecht. Daarna gebeurde er niet zo veel meer, Voor trainer Theo van Lieshout was er nog wel de gelegenheid om drie junioren hun debuut te laten maken via een invalbeurt. In de stand kwam geen verandering meer.
Op Hemelvaartsdag komt Heeswijk op bezoek, die de punten nog nodig heeft om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen, het verschil met de derde plaats van onder is vier punten. Hetzelfde geldt voor Venhorst waar Rhode zondag op bezoek moet, ook zij hebben net als Heeswijk een marge van vier punten op Erp. Onderin wisselde Margriet en TGG van plaats, zij moeten uit gaan maken wie er degradeert en wie aan de nacompetitie mee gaat doen.