Ridder Patrick, Koning Piet en Prins William.
Ridder Patrick, Koning Piet en Prins William.

Nieuwe koningen bij Ontspanning

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag was het Koningschieten bij Ontspanning. Drieëntwintig schutters gingen voor de prijzen: dertien recurveschutters en vijf hout- en compoundschutters. De winnaar bij recurve was Piet van den Berg.

Piet ging als eerste geplaatst naar de afvalrondes. Hij maakte geen fouten en wist de finales te bereiken met nog drie andere schutters. Ook hier bleef hij sterk schieten en wist uiteindelijk de titel 'Koning van Ontspanning' te bemachtigen. Prins werd William Huyberts. Hij stond ook gedurende de dag heel sterk te schieten, maar kwam in de laatste finale net een puntje tekort om Piet te verslaan. Ridder werd Patrick Bouman die in de bronzen finale wist te winnen van Annette Boonstoppel (hoogste dame). Simon Boersbroek won de fel begeerde negende plaats na de voorronde.
De overige uitslag van 5 t/m 13: Kristin Davies, Jan van Bergen, Martie Verhoeven, Jos van der Veer, Simon Boersbroek, Jerica van de Mortel, Marjelein Verhoeven, Karin de Jong en Frans van de Braak.
Bij de compoundschutters ging de winst naar Theo Passier. Hij mag zichzelf dit jaar nog geen koning noemen, omdat daarvoor zes deelnemers nodig zijn. De overige ranking: Wil Kivits, Ronald van de Sande, Paul van de Mortel en René van Erp. Bij de houtschutters won Sjef van den Berg. De overige ranking: Antoon Vervoort, Jos van den Berg, Michael Moonen en Agnes Vissers.
Dinsdag schoot de Rozelaer een wedstrijd in de 18 meter competitie. De dagwinnaars waren Antoon Vervoort en Martie Verhoeven met 219 punten. De overige scores: Jan Gordijn 210, Jan van Erp 197, Toon Hermes 185 en Ron Spijker 168.
Op zondag was een veldwedstrijd in Tienray. Daar hebben Theo Passier en René van Erp meegeschoten. Theo won bij de heren veteranen compound met 386 punten. René werd vijftiende met 320 punten. Op zondag was in Zoetermeer de tweede Lowlands Shootout van dit jaar. Kristin Davies en Sjef en Piet van den Berg schoten daar mee. Kristin werd veertiende bij de dames recurve. Piet werd ook veertiende, maar dan bij de heren recurve en Sjef werd vijfde bij de heren recurve.
Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.