Rick van der Vleuten dendert de 16 van Berghem in.

Nijnsel speelt hoopvol, maar krijgt weer klappen

Nijnsel - Niet alleen de spelers van VV Nijnsel/TVE Reclame beleven een pittig seizoen. Ook de supporters krijgen het zwaar te verduren. Zondag konden ze welgeteld één minuut juichen, maar de gelijkmaker van John Egelmeers werd binnen een minuut alweer teniet gedaan door een cadeautje achterin. Het was één van de drie presentjes die tegenstander Berghem Sport op een presenteerblaadje kreeg.

Het is niet de meest geschikte fase van de competitie om cadeautjes weg te geven. VV Nijnsel / TVE Reclame staat namelijk op een nacompetitieplek en kijkt af en toe angstig naar beneden, hopend dat het gat met directe degradatie groot blijft. Gelukkig is dat vooralsnog het geval, maar door de slechte resultaten van afgelopen weken is directe handhaving verder weg dan ooit. De komende twee wedstrijden tegen nummer voorlaatst Stormvogels en nummer laatst Hapse Boys (beiden uit) móeten gewonnen worden om kans op handhaving te behouden.
Dat het tijdens de rust 0-1 stond, was enigszins opmerkelijk te noemen. Berghem kwam maar zeer sporadisch voor keeper Youri Dortmans. De thuisploeg speelde een stuk beter en kreeg enkele mogelijkheden. Linkerflankspeler Nick van Heesch speelde sterk en ook vanaf de rechterkant kwam via Nick Lathouwers gevaar. De beste kans was het moment dat ze elkaar vonden, maar Van Heesch schoot van dichtbij over. Een te pijnlijke enkel hield hem de tweede helft in de kleedkamer. Gelukkig was zijn vervanger adequaat en gevaarlijk. Arjan van Zutphen leverde enkele gevaarlijke schoten af. Dat was na de 0-2 die al vroeg in de tweede helft viel. Die kwam binnen als een sloopkogel, maar Nijnsel bleef onverstoord geloven in een aansluitingstreffer. Dat geloof betaalde zich uit. Via Johan van der Pas kwam de bal klutsend uit bij Egelmeers, die gedurfd de keeper uitkapte en raak knalde. Zijn tweede goal viel uit een rebound en Nijnsel geloofde in de volle drie punten. Totdat driekwart minuut later een hoge bal achterin verkeerd werd verwerkt en voor de voeten belandde van de geslepen spits van Berghem. Dat deed erg pijn, in het veld en langs de lijn. Daarna ging de geel-blauwe storm wat liggen en liep de wedstrijd leeg als een lekke bal.
Behalve deze klap kreeg Nijnsel ook nog een flinke blessure van aanvoerder Tom ten Broeke te verwerken. Hij bracht vrijwel de hele tweede helft door in het ziekenhuis met een schouderblessure. Hopelijk beseffen de spelers dat het getoonde spel van zondag uiteindelijk punten op gaat leveren. Wie weet gebeurt er dan nog een wonder aan den Eimert…