Ruud van der Rijt (links) tijdens zijn afscheidswedstrijd met broers John en Paul (r)
Ruud van der Rijt (links) tijdens zijn afscheidswedstrijd met broers John en Paul (r)

Van der Rijt assistent-coach Top Oss

Algemeen

Sint-Oedenrode – Nijnselnaar en oud profvoetballer Ruud van der Rijt wordt vanaf komend seizoen assistent-coach bij Top Oss. De betaald voetbal organisatie uit Oss komt al vele jaren uit in de Jupiler League, het tweede niveau in Nederland.

"Ik ben hier erg blij mee en sta er positief in", reageert Van der Rijt. Op dit moment is de twintiger hoofdtrainer van Eersteklasser De Valk uit Valkenswaard en is hij nog werkzaam voor Willem II als hoofdtrainer van Willem II onder 17. Vorig seizoen verzorgde Van der Rijt de analyses van de tegenstanders van de Eredivisieclub uit Tilburg, de vereniging waar Van der Rijt enkele jaren heeft gespeeld. Hij maakte promotie naar de Eredivisie mee, speelde enkele wedstrijden in de hoogste divisie van Nederland, maar moest toen helaas een punt achter zijn carrière zetten door een slepende knieblessure.
Inmiddels vindt Van der Rijt op een andere manier zijn draai in de voetballerij. Bij Top Oss wordt de geboren Nijnselnaar assistent van Klaas Wels. Van der Rijt kwam via zijn brede netwerk in contact met Top Oss en toen is het balletje gaan rollen. "Het is nu aan mij om te laten zien wat ik waard ben. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in", blikt de voormalige verdediger alvast vooruit. Ondertussen blijft hij gewoon trainer van De Valk. Welke ambities heeft Van der Rijt nog meer? "Ik heb alle trainingspapieren, behalve Coach Betaald Voetbal. Dat hoeft van mij voorlopig nog niet, maar je weet nooit wat het over een paar jaar is. Ik wil eerst veel ervaring op doen en daarom ben ik zo blij met de kans die Top Oss mij biedt."