Een prachtige prestatie voor Ad Ketelaars.
Een prachtige prestatie voor Ad Ketelaars.

Ad Ketelaars opnieuw winnaar Koningsboulen

Sport

Sint-Oedenrode - De winnaar van het door Cloeck & Moedigh in samenwerking met de Oranjevereniging georganiseerde Koningsboulen werd, voor het tweede opeenvolgende jaar, Ad Ketelaars (3 +19). 


Hij legde daarmee beslag op de door de Oranjevereniging beschikbaar gestelde fraaie Koningsbokaal. De eerste boules werden gegooid door wethouder Coby van der Pas waarmee het Koningsboulen werd geopend. Na het nuttigen van een oranjebittertje streden de 41 deelnemers, waaronder vele nieuwe gezichten, gezellig 3 partijen om de eer. De winst van Ad Ketelaars kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand. Er moest maar liefst een barrage aan te pas komen omdat ook Frans van der Velden een gelijke score van 3 +19 realiseerde. In een fraai en spannend onderling duel tot 7 punten, waarbij de kansen om en om keerden, winst Ad tenslotte de winst naar zich toe te trekken (7-6). Frans van der Velden werd tweede. Op de 3e plaats eindigde Lineke den Boer (3 +18), 4e werd Wim vd Rijdt (3 +17) en 5e Piet Habraken (3 +16).
Bij het clubkampioenschap tripletten had de laatste dag in de voorronden in poule B toch nog een flinke verrassing in petto. Het triplet Wim vd Rijdt/Gerrie vd Rijdt/Wil Passier, tot dan toe ongeslagen, liep tegen een forse nederlaag op. Hierdoor liep zij (6 +25) nipt een finaleplaats mis. De tripletten Erik Verschuijten/Jan vd Schoot/Tonny van Eerd (6 +37) en Frans vd Velden/Henk Strik/Jan vd Loo (6 +33) profiteerden hiervan en gingen door naar de finale. In de A poule won het triplet Bert Goorts/Els Goorts/Trudy vd Hagen (6 +10) en gaat daarmee door naar de finale evenals het triplet Pieter Vereijken/Martin Gerritsen/Nellie Hendriks (5 +23). Dit laatste triplet verloor weliswaar haar laatste partij maar had genoeg pluspunten over om het triplet Frenk van Mierlo/Karel Kreijveld/Rob van Berkel (5 +17) uit de finale te houden.