Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 8bc706
Foto: Jelle vd Brand
Bedrijfsnieuws

Wereldwinkel Sint-Oedenrode gaat sluiten

Sint-Oedenrode - In de Algemene Ledenvergadering van de Wereldwinkel van 23 april is unaniem besloten om te stoppen met de winkel aan het Kofferen.

Na bijna veertig jaar zal de Wereldwinkel stoppen in Sint-Oedenrode. Het is dan ook met gemengde gevoelens dat de leden dit besluit genomen hebben. Het aantal vrijwilligers is sterk afgenomen en daardoor is het niet langer mogelijk de winkel (alle dagdelen) open te houden. "Een winkel moet alle dagen open zijn en dat lukt niet meer. Ook de al jaren dalende omzet is een feit dat meegenomen is. Tot nu toe nog zonder verlies, maar met ingang van 2018 zou dat omslaan", is de reactie vanuit het bestuur.
Door de inzet van de vele vrijwilligers is het tot nu toe gelukt om de winkel alle dagen open te hebben. Met hart en ziel zetten zij zich al jarenlang in voor de verkoop van fairtrade producten. Dankzij de Wereldwinkels zijn fairtrade producten inmiddels in veel winkels te koop. Vrijwel alle supermarkten hebben steeds meer fairtrade producten in hun assortiment opgenomen. Het is een landelijke tendens dat (Wereld)winkels hun deuren noodgedwongen moeten sluiten.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!