Afbeelding

Ollandia zakt door het ijs

Sport

Sint-Oedenrode - Aan het weer lag het niet en aan de grasmat ook zeker niet, beide waren van goede kwaliteit. Gezien het lekkere zonnetje werd er getwijfeld welke jas het zou worden, niet wetende dat de warmste jas nodig zou zijn voor tegenstander Fiducia.

Het moet gezegd worden dat we drie bassispelers misten en deze ook alle drie in de verdediging staan maar dat mag zeker geen excuses zijn voor het getoonde spel. De verdediging had het van het begin af aan moeilijk en moest vaak worden bijgestaan door het middenveld. Dit leidde er weer toe dat er een gapend gat viel tussen verdediging en aanval. Met regelmaat werd de oude bekende lange trap naar voren uit de kast gehaald. Al met al niet het mooiste dat het voetbalspel te bieden heeft. Veel en slordig balverlies en de geboden ruimte op het middenveld waren voor de tegenstander een genot om mee te spelen. De snelle rechterspits van Fiducia maakte optimaal gebruik van de geboden ruimte en was onze verdediging dan ook vaak te snel af. Een strakke voorzet en het intikken was dan ook scenario dat bij vier van de vijf goals werd gehanteerd. Dat er tussentijds toch nog twee maal werd gescoord door Ollandia en dat de scheidsrechter een loepzuivere goal van Ollandia niet zag, ruim 20 cm over de doellijn, was allemaal bijzaak.
Ollandia verspeelt in drie wedstrijden alles waar men vier weken geleden nog zo voor aan het strijden was met als dieptepunt een 5-2 nederlaag tegen de tweede van onderen op de ranglijst.
Genoeg om over te praten lijkt mij en naar we mogen hopen voldoende om de draad weer op te pakken en er vanaf volgende week weer vol voor te gaan. Het kaarsje van deze mooie competitie zo uit te laten gaan zou Ollandia onwaardig zijn en een verkeerd signaal afgeven aan al die hondstrouwe supporters die er ook afgelopen zondag weer bij waren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding